(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Jahodový řez s želatinou
Potřebné ingredience
Piškot- 4 vajíčka, 20 dkg hladké mouky, 20 dkg moučky, 1 prdopeč, 5 PL horké vody, 5 PL oleje, citonová kůra. Náplň- tvaroh, moučka, van. cukr, marmeláda rybízová, jahodová...Jahody, želatina.
Postup přípravy
Zvlášť vyšleháme sníh, potom vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme horkou vodu, olej a postupně mouku s prdopečem, citronovou kůru. Nakonec opatrně zamícháme sníh, pečeme na 180 stupňů.
Piškot rozpůlím a potřu třeba rybízovou marmeládou, dám oslazený tvaroh, přiklopím druhým piškotem. Potřu marmeládou, naskládám jahody. Želatinu uvařím podle návodu na sáčku a poliju jahody. Během hodinky to pěkně ztuhne v lednici.
Piškot rozpůlím a potřu třeba rybízovou marmeládou, dám oslazený tvaroh, přiklopím druhým piškotem. Potřu marmeládou, naskládám jahody. Želatinu uvařím podle návodu na sáčku a poliju jahody. Během hodinky to pěkně ztuhne v lednici.
piškot...
náplň...
přiklopeno...
marmeláda a jahody...
polívání želatinou...
hotovo...
ukrojeno...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé