Salisburský steak
Potřebné ingredience
* NA KARBANÁTKY: 500 g mletého hovězího masa, 1 žloutek, menší polovina jemně nakrájené cibule, ¼ šálku strouhanky (ideálně Panko), 2 lžíce mléka, 1 prolisovaný stroužek česneku, sůl, pepř; * NA OMÁČKU: 100 g pokrájených hub, větší půlka jemně nakrájené cibule, 300 ml hovězího vývaru, šťáva pod maso (instantní nebo ve vaničce), 1½ lžíce kečupu, 1 menší čajová lžička Dijonské hořčice, 1½ lžíce pokrájené čerstvé petrželky; * NA ZAHUŠTĚNÍ: 1½ polévkové lžíce kukuřičného škrobu, 3 lžíce vody
Postup přípravy
Potom hmotu rozdělit na 5 dílů, z každého dílu vytvarovat karbanátek a osmahnout je na rozpálené pánvi (cca 3 minuty na každé straně).
Vývar + kečup + hořčici spolu prošlehat v míse a přidat petrželku.
Na dno hrnce rozprostřít cibuli a houby, na to rozložit karbanátky a zalít omáčkou.
Pomalit na LOW 5-6 hodin (3,5l hrnec).
Kukuřičný škrob rozšlehat s vodou.
Karbanátky opatrně vyjmout a dát stranou, do hrnce přilít škrob, dobře rozmíchat a pomalit na LOW ještě 10 minut.
Potom do hrnce vrátit karbanátky (otočit je, aby se pokryly omáčkou).
Podávat s brambory, bramborovou kaší nebo rýží.
Suroviny.
Všechny suroviny na karbanátky smíchat, osolit a opepřit. Potom hmotu rozdělit na 5 dílů, z každého dílu vytvarovat karbanátek a osmahnout je na rozpálené pánvi (cca 3 minuty na každé straně). Vývar + kečup + hořčici spolu prošlehat v míse a přidat petrželku.
Na dno hrnce rozprostřít cibuli a houby, na to rozložit karbanátky a zalít omáčkou. Pomalit na LOW 5 hodin.
Kukuřičný škrob rozšlehat s vodou. Karbanátky opatrně vyjmout a dát stranou, do hrnce přilít škrob, dobře rozmíchat a pomalit na LOW ještě 10 minut. Potom do hrnce vrátit karbanátky (otočit je, aby se pokryly omáčkou).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé