(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Tvarohové smaženky
Potřebné ingredience
1 bílá veka, 1 tvaroh ve vaničce, 1 tvaroh kostka, citronová kůra, vanilkový cukr, vanilkový cukr s rumovou příchutí, trochu mléka, olej na smažení, cukr na obalení
Postup přípravy
Připravíme si tvarohovou náplň,smícháme tvaroh s polovinou vanilkového cukru, přidáme nastrouhanou citronovou kůru (vajíčko nedávám, při smažení by se sráželo). Veku nakrájíme šikmo na plátky, namažeme tvarohovou náplní asi 0,5 cm, spojíme vždy dva plátky. Lehce namočíme v misce s mlékem a smažíme na teflonové pánvi v oleji do růžova. Dop. teflonovou pánev nebo keramickou, na obyčejné se veka chytá. Oleje dávám přiměřeně, aby byla veka dobře osmažená. Necháme okapat na ubrousku, obalujeme v cukru 1:1, práškový cukr a cukr krupice, přidáme celý vanilkový cukr s rumovou příchutí, ev. jen vanilkový cukr. Výborné teplé i studené. Podáváme s kakaem, čajem s citronem, ale i ke kávě.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
krišon
(upraveno)
16. 6. 2017, 13:29
Pamatuji, že chudí rytíři nechyběli v žádném mléčném baru .... a jak šli na odbyt ...
pajdasuchajda
(upraveno)
14. 6. 2017, 20:57
Toto je zřejmě recept, který jsem dlouho hledala . Jednou k nám přivezla návštěva plnou krabici těchto smaženek a my se olizovali až za ušima, jak nám to chutnalo. Měli to tenkrát z toustového chleba na trojúhelníčky. Nevěděla jsem, jak se to dělá, ale myslela jsem si, že se smaží namočené v rozšlehaném vajíčku. Děkuji za recept, určitě vyzkoušíme
Avelka1
(upraveno)
14. 6. 2017, 22:29
@pajdasuchajda
Petruš, já to ještě znám obalované v trojobalu. Na jednu stranu namazat tvaroh a na druhou marmeládu a slepit je to dobrota
MíšaC
(upraveno)
14. 6. 2017, 22:01
@pajdasuchajda
Taky se tomu říká "Chudí rytíři"
pajdasuchajda
(upraveno)
16. 6. 2017, 11:34
@MíšaC
Aha, tak už vím, co jsou Chudí rytíři Název jsem znala, ale nevěděla, co to je