Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 44 návštěvníků)

BRAMBOROVÁ BUCHTA - HLUCHEC - BÁČ.....JAK KDO CHCE.-) nejlepší....náš rodinný recept

0.0
BRAMBOROVÁ BUCHTA - HLUCHEC - BÁČ.....JAK KDO CHCE.-) nejlepší....náš rodinný recept

Potřebné ingredience

podobný recept jsem tu nenašla, tak vkládám pro inspiraci, my tohle jídlo milujeme. 500g polohr. mouka, 1 a čtvrt kostky droždí + 0,5 l mléka + 1 lžička cukru = kvásek, 4 větší vařené brambory, hrubě nastrouhat, 3 syrové brambory jemně nastrouhat, 2,5 lžiičky soli, 2 vejce, půl paličky česneku prolisovat, 2 lžíce majoránky, špetku pepře, uzenina dle aktuálních zásob....hodí se měkké salámy, buřtíky, anglická, uzené .....cca 200g nakrájet na kostičky, ale kdo nechce, nemusí dávat, ale samožřejmě pak buchta tolik nevoní:-)

Postup přípravy

Necháme vzejít kvásek, v míse si přípravíme mouku, brambory, koření, uzeninu, sůl, přidáme kvásek, 2 vejce, řádně zamícháme a necháme půl až 1 hod kynout, podle tepla, droždí atd. .....obsah se cca zdvojnásobí.
Hluboký pekáč vymažeme olejem nebo sádlem, vysypeme strouhankou (kdo má rád peč. papír, není problém)
a z mísy nalejeme vykynuté těsto.
Přikryjeme utěrkou a necháme ještě chvíli kynout, než se předehřeje trouba na 180 -200 st.. Potom vykynutou buchtu hojně pokapeme olejem, nebo sádlem a šup do trouby, pečeme krásně dozlatova.
Je to taková ta krásně vláčná dobrota, žádná sušenka a dusič:-)
Zkuste a dejte vědět, jak jste byly úspěšné.

a takto celý pekáč

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jitaku 25. 8. 2020, 10:58
(Y) (Y) (Y)
laskonka333 9. 7. 2017, 12:13
(Y) (Y)
Kacer z Prahy 5. 7. 2017, 12:05
Díky za recept, dělala moje mamka a recept jsem si nepamatovala (F)
vlkna 5. 7. 2017, 11:30
k bramboračce super oběd (Y)
hantonie 1. 7. 2017, 19:55
*-) *-) do těsta žádné vejce??
lenunada 1. 7. 2017, 20:44
@hantonie děkuji, zapomněla, doplněno, opraveno (F)
Kamis1 12. 6. 2017, 7:45
Řekla bych, že je to podobné jako Gugla, kterou dělám, jen je ze syrových brambor. (F)
Raguella 11. 6. 2017, 12:42
Dobrý den,určitě někdy moc rádi vyzkoušíme,děkuji za receptík. :-) (L) (hello) (jidlo)
Nadys 10. 6. 2017, 20:10
(Y)
bely 10. 6. 2017, 19:45
Dobrý den, mám dotaz. Jaká je druhý den? Ráda bych ji udělala do práce. Děkuji Lenka Denková
lenunada 11. 6. 2017, 9:22
@bely tato buchta je dobrá i druhý den, ale pokud máte možnost ji v práci malinko přihřát, je to mnohem lepší, jak píše paní Alena. Ta naše včera do druhého dně nezbyla, doslova jsme ji "sežrali" k obědu, na večer zbyl jen kousek :-)
krišon 10. 6. 2017, 21:38
@bely Snad se autorka neurazí ... nám chutná hluchec horký, vlažný, ale studený ne ....
krišon 10. 6. 2017, 13:36
Přečtu název a hned si říkám, že je autorka od Plzně ... nejlepší jídlo mého dětství od mé babičky, na jaře s hlávkovým salátem, v letě s okurkovým, na podzim se švestkovou merendou a v zimě se salátem z kysaného zelí a k obědu vždy bramboračka, protože první kousek si každý vzal k ní ...

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie