(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
DÝŃOVÁ POMAZÁNKA
Potřebné ingredience
1 dýně Hokkaidó 3lžíce slunečnicového oleje 2 stroužky česneku nasekaná petrželová nat´ 1-2 lžíce zakysané smetany bílý pepř , sůl
Postup přípravy
Dýni neloupeme, ale dobře omyjeme , rozkrojíme, vydlabeme měkký střed se semínky a dužninu nakrájíme na kostičky.
Pokapeme je olejem , promícháme a pečeme v pekáčku na 200 asi 30 minut-musí začít mírně chytat hnědou barvu a musí být měkká.
Po upečení necháme vychladnout.
Pak přendáme do mísy , přidáme utřený česnek , osolíme , opepříme a ponorným mixerem ( nebo v robotu) rozmixujeme
Přidáme petrželovou nat´ a pro zjemnění zakysanou smetanu a měchačkou promícháme. Mažeme na opečený toastový chléb.
Pokapeme je olejem , promícháme a pečeme v pekáčku na 200 asi 30 minut-musí začít mírně chytat hnědou barvu a musí být měkká.
Po upečení necháme vychladnout.
Pak přendáme do mísy , přidáme utřený česnek , osolíme , opepříme a ponorným mixerem ( nebo v robotu) rozmixujeme
Přidáme petrželovou nat´ a pro zjemnění zakysanou smetanu a měchačkou promícháme. Mažeme na opečený toastový chléb.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mumlina
(upraveno)
24. 5. 2017, 10:07
vyzkouším
martulinda12
(upraveno)
27. 7. 2017, 11:51
@mumlina