(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
PUDINKOVÉ ŘEZY S JAHODOVÝMI PLÁTKY
Potřebné ingredience
Suroviny na těsto: ½ kg hladké mouky, ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva, 150 g moučkového cukru, 250 g másla, 1 celé vejce, 2 žloutky, 2 PL zakysané smetany, 1 malá lžička strouhané citronové kůry. Suroviny na náplň: 1 litr a 1 deci mléka, 3 sáčky vanilkového pudinku, 7 PL krystalového cukru, 10 kousků větších jahod nakrájených na tenké plátky.
Postup přípravy
Postup:
Mouku promícháme s kypřícím práškem a moučkovým cukrem. Vmícháme vejce se žloutky a smetanu, nakonec nakrájené chladné máslo. Zpracujeme těsto a 1/3 z něho ukrojíme, kterou zabalíme do fólie a uložíme do mrazničky. Zbývající těsto rozválíme přímo na plechu střední velikosti s pečícím papírem a prsty vytáhneme i na boky zhruba do výšky 3-4 cm. Nakonec vše dáme vychladit do ledničky.
Nyní si připravíme pudinkovou náplň: Uvaříme hustý pudink s cukrem a odstavíme bokem.
Na ztuhlé těsto v plechu rozprostřeme jahodové plátky a zalijeme teplým pudinkem.
Dokončení:
Z mražáku vyjmeme odložené těsto, nahrubo nastrouháme a rovnoměrně posypeme pudinkovou plochu. Pečeme do zezlátnutí ve vyhřáté troubě při teplotě 170 st. C, kolem 30 minut-záleží, jak vysoký moučník jsme připravili. Pak ho necháme ve formě vychládnout nejlépe přes noc a nakrájíme na kostky, nebo řezy, pocukrujeme moučkovým cukrem.
Přeji dobrou chuť.
Mouku promícháme s kypřícím práškem a moučkovým cukrem. Vmícháme vejce se žloutky a smetanu, nakonec nakrájené chladné máslo. Zpracujeme těsto a 1/3 z něho ukrojíme, kterou zabalíme do fólie a uložíme do mrazničky. Zbývající těsto rozválíme přímo na plechu střední velikosti s pečícím papírem a prsty vytáhneme i na boky zhruba do výšky 3-4 cm. Nakonec vše dáme vychladit do ledničky.
Nyní si připravíme pudinkovou náplň: Uvaříme hustý pudink s cukrem a odstavíme bokem.
Na ztuhlé těsto v plechu rozprostřeme jahodové plátky a zalijeme teplým pudinkem.
Dokončení:
Z mražáku vyjmeme odložené těsto, nahrubo nastrouháme a rovnoměrně posypeme pudinkovou plochu. Pečeme do zezlátnutí ve vyhřáté troubě při teplotě 170 st. C, kolem 30 minut-záleží, jak vysoký moučník jsme připravili. Pak ho necháme ve formě vychládnout nejlépe přes noc a nakrájíme na kostky, nebo řezy, pocukrujeme moučkovým cukrem.
Přeji dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nadys
(upraveno)
12. 5. 2017, 20:22
sona.mmb
(upraveno)
6. 5. 2017, 18:23
nestihne to za takovou dobu zmrznout podle postupu v receptu a to jsem pro jistotu pustila v mrazaku funkci super frost.
šubka
(upraveno)
20. 4. 2017, 20:46
Brzy vyzkouším
yarkal
(upraveno)
25. 4. 2017, 15:37
@šubka
Hnědovláska
(upraveno)
20. 4. 2017, 13:27
Vyzkouším
yarkal
(upraveno)
24. 4. 2017, 19:01
@Hnědovláska
Evula.U
(upraveno)
17. 4. 2017, 10:10
Hned bych si dala
yarkal
(upraveno)
18. 4. 2017, 18:23
@Evula.U
Je to rychlý moučník a hlavně nenáročný na přípravu-zkuste ho Evičko.
Evula.U
(upraveno)
12. 5. 2017, 20:15
@yarkal
Jarmilko, tak jsem tento moucnik upekla, dala jsem vic jahod a mohu rict, vyborny. Drobenku jsem nestrouhala, pouze nadrobila. Dekuji, recept schovavam