Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

JOGURTOVÝ SLADKÝ CHLEBÍČEK

0.0
JOGURTOVÝ SLADKÝ CHLEBÍČEK

Potřebné ingredience

Ingredience: 150 g hladké mouky, 50 g bramborové moučky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 160 g jemného krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 200 g řeckého bílého jogurtu (i běžný-hustý jogurt) , 3 větší vejce, 1 deci slunečnicového oleje, strouhaná citronová kůra z jednoho BIO citronu, špetka soli.

Postup přípravy

Připravíme těsto: Celá vejce vyšleháme do pěny s krystalovým a vanilkovým cukrem, solí, citronovou kůrou.
Po pěti minutách stálého šlehání postupně přidáváme olej, pak jogurt pokojové teploty.
Nakonec opatrně přimícháme suchou směs z mouky, moučky a kypřícího prášku.

Těstem naplníme vymazanou a moukou vysypanou chlebíčkovou formu a pečeme 45-50 minut v přehřáté troubě na 170 st. C.
Prvních 40 minut neotvírat troubu a pak špejlí vyzkoušíme propečenost těsta.
Upečený moučník necháme vychladnout ve formě-jogurt zajistí vláčnost.

Dobré pochutnání.

Chlebíček je nejchutnější zaležený do dalšího dne-ráno je výborný ke snídani i k odpolednímu čaji.

Těsto z uvedeného receptu je možné upéct i ve formě na bábovku.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

chalupnicka 16. 4. 2017, 9:58
Chlebíček vypadá pěkně. |:o) (clamp) (velikonoce15)
Evula.U 17. 4. 2017, 7:33
@chalupnicka Jednoduchy, ale dobry (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie