(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
JOGURTOVÝ SLADKÝ CHLEBÍČEK
Potřebné ingredience
Ingredience: 150 g hladké mouky, 50 g bramborové moučky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 160 g jemného krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 200 g řeckého bílého jogurtu (i běžný-hustý jogurt) , 3 větší vejce, 1 deci slunečnicového oleje, strouhaná citronová kůra z jednoho BIO citronu, špetka soli.
Postup přípravy
Připravíme těsto: Celá vejce vyšleháme do pěny s krystalovým a vanilkovým cukrem, solí, citronovou kůrou.
Po pěti minutách stálého šlehání postupně přidáváme olej, pak jogurt pokojové teploty.
Nakonec opatrně přimícháme suchou směs z mouky, moučky a kypřícího prášku.
Těstem naplníme vymazanou a moukou vysypanou chlebíčkovou formu a pečeme 45-50 minut v přehřáté troubě na 170 st. C.
Prvních 40 minut neotvírat troubu a pak špejlí vyzkoušíme propečenost těsta.
Upečený moučník necháme vychladnout ve formě-jogurt zajistí vláčnost.
Dobré pochutnání.
Po pěti minutách stálého šlehání postupně přidáváme olej, pak jogurt pokojové teploty.
Nakonec opatrně přimícháme suchou směs z mouky, moučky a kypřícího prášku.
Těstem naplníme vymazanou a moukou vysypanou chlebíčkovou formu a pečeme 45-50 minut v přehřáté troubě na 170 st. C.
Prvních 40 minut neotvírat troubu a pak špejlí vyzkoušíme propečenost těsta.
Upečený moučník necháme vychladnout ve formě-jogurt zajistí vláčnost.
Dobré pochutnání.
Chlebíček je nejchutnější zaležený do dalšího dne-ráno je výborný ke snídani i k odpolednímu čaji.
Těsto z uvedeného receptu je možné upéct i ve formě na bábovku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
chalupnicka
(upraveno)
16. 4. 2017, 9:58
Chlebíček vypadá pěkně.
Evula.U
(upraveno)
17. 4. 2017, 7:33
@chalupnicka
Jednoduchy, ale dobry