(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Huspenina se zeleninou
Potřebné ingredience
700 g masné suroviny ( nožičky,kolínko..)
500g vepř.maso ( plec,hlava)
3 zrnka pepře
2 zrnka nového koření
1 bobkový list
2 mrkve
1 petržel
2 cibule
3 lžíce octa
100g steril.hrášku
sůl,pepř,kousek celeru
Můžou se použít jen nožky záleží na každém…..
Postup přípravy
Veškeré maso pečlivě očistíme a omyjeme. Vložíme do většího hrnce se studenou vodou,osolíme a přivedeme k varu. Pozvolna vaříme asi 90 minut. Cibuli oloupeme,mrkev,petržel a celer spolu s kořením přidáme do hrnce k masu a vaříme ještě dalších 40 minut. Těsně před dovařením přidáme hrášek a ocet.
Když jsou maso i zelenina měkké,vyjmeme je, maso pečlivě vykostíme a pokrájíme na kostičky,zeleninu nakrájíme na drobno. Vše ozdobně naskládáme do vhodných nádob.
Vývar přecedíme přes sítko a zalijeme s ním maso se zeleninou. Nakonec necháme huspeninu na chladném místě ztuhnout.
Když jsou maso i zelenina měkké,vyjmeme je, maso pečlivě vykostíme a pokrájíme na kostičky,zeleninu nakrájíme na drobno. Vše ozdobně naskládáme do vhodných nádob.
Vývar přecedíme přes sítko a zalijeme s ním maso se zeleninou. Nakonec necháme huspeninu na chladném místě ztuhnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé