(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Kynutý beránek
Potřebné ingredience
125 g másla,3 lžíce medu,125 g moučkového cukru,2 žloutky,špetka soli,1 vanilkový cukr,20g droždí,asi 200 ml vlažného mléka,350g polohrubé mouky,50g rozinek naložených v rumu,trocha nasekaných mandlí
Postup přípravy
Z trochy mléka,1 lžíce mouky,lžíce cukru a droždí si připravíme kvásek.V míse si vymícháme máslo,moučkový cukr,med a žloutky,přidáme sůl a vanilkový cukr.Do tohoto základu přimícháme mouku,vykynutý kvásek,podle potřeby mléko,vmícháme namočené rozinky a nasekané mandle,vypracujeme těsto ne příliš tuhé a necháme vykynout asi půl hodiny.Formu beránka si dobře vymažeme a vysypeme hrubou moukou-naplníme těstem a opět necháme kynout ještě asi 15 minut, Dáme péct do předehřáté trouby na 180°c ,za chvíli zmírníme na 160°C a dopečeme -asi 3/4 hodiny.Upečeného beránka potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme pomletými ořechy,což znázorní kudrnatost-nebo jen posypeme moučkovým cukrem.Oči ozdobíme hřebíčkem a čumáček rozinkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé