(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Pomlázkový věnec
Potřebné ingredience
500g pol.mouky
150g hery
120g cukr moučka
100 g mandlí
3 žloutky
1 kostku droždí
2 dcl mléka
2 lžíce cukru
2 lžíce rozinek
1 vejce na potření
špetka soli, může být špetka tlučeného anýzu a muškát.květu
Postup přípravy
Mouku prosijeme do mísy,přidáme sůl,koření a cukr a vlijeme kvásek, připravený z teplého mléka.,2 lžic cukru a rozdrobeného droždí. Vše promícháme, přidáme vlažný tuk a žloutky. Těsto důkladně propracujeme a necháme vykynout.Mezitím spaříme hrozinky a sloupneme a pokrájíme mandle. Do vykynutého těsta zapracujeme okapané hrozinky a část mandlí, utvoříme 3 válečky, spleteme je do copu a stočíme do věnce. Dáme na plech potřeným tukem a ještě necháme kynout. Pak věnec potřeme rozšlehaným vejcem , posypeme mandlemi a pečeme při teplotě 180 stupňů asi půl hodiny dozlatova
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé