(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Borůvkové řezy s mascarpone krémem

Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 160 g cukru moučka, 160 g polohrubé mouky, 3 PL oleje. Krém: 250 g mascarpone, 250 ml smetany ke šlehání, 2 PL cukru moučka, asi 4 PL borůvek z kompotu. Poleva: 1 čiré dortové želé, 100 ml borůvkové šťávy, 150 ml vody.
Postup přípravy
Ještě jeden borůvkový zákusek.
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, opatrně vmícháme olej a prosátou mouku. Těsto natřeme na vyšší plech 30x40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme.
Mascarpone zalijeme smetanou, přidáme cukr a vše spolu vyšleháme do hustého krému. Opatrně vmícháme borůvky. Krém natřeme na vychladlý piškot a uložíme na chvíli do ledničky.
Dortové želé uvaříme z borůvkové šťávy, dolité vodou do 250 ml. Před rozlitím želé přiložíme na moučník ráfek, aby želé nezateklo pod piškot. Polijeme vrch krému a necháme ztuhnout v ledničce. Pokrájené dílky dozdobíme šlehačkou.
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, opatrně vmícháme olej a prosátou mouku. Těsto natřeme na vyšší plech 30x40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme.
Mascarpone zalijeme smetanou, přidáme cukr a vše spolu vyšleháme do hustého krému. Opatrně vmícháme borůvky. Krém natřeme na vychladlý piškot a uložíme na chvíli do ledničky.
Dortové želé uvaříme z borůvkové šťávy, dolité vodou do 250 ml. Před rozlitím želé přiložíme na moučník ráfek, aby želé nezateklo pod piškot. Polijeme vrch krému a necháme ztuhnout v ledničce. Pokrájené dílky dozdobíme šlehačkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé