(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Jemné borůvkové zákusky
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 160 g cukru moučka, 160 g polohrubé mouky, 3 g prášku do pečiva, 3 PL oleje. Krém borůvkový: 2 hrsti borůvek (dala jsem mražené), 75 ml vody, 2 PL cukru krupice, 500 g bílého jogurtu Hollandia, 250 g tvarohu ve vaničce, cukr moučka dle chuti, 12 g práškové želatiny. Krém bílý: 250 g tvarohu ve vaničce, 190 g zakysané smetany, 250 ml smetany ke šlehání, 4 želatinové plátky, cukr moučka dle chuti.
Postup přípravy
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté světlé pěny, opatrně vmícháme olej a prosátou mouku s práškem do pečiva. Těsto natřeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech 30x40 cm a v troubě předehřáté na 180°C upečeme. Z vychladlého korpusu sloupneme horní vrstvičku.
Práškovou želatinu necháme 10 minut nabobtnat v několika lžících studené vody. Borůvky s cukrem a vodou povaříme a necháme zchladnout asi na 50°C, přidáme do nich želatinu a mícháním rozpustíme. Pak necháme borůvky vychladnout. Tvaroh s jogurtem a cukrem zamícháme, případně krátce prošleháme, 2 lžíce krému rozmícháme v borůvkách, pak borůvky za stálého míchání vlijeme do zbývajícího krému. Krém nalijeme na piškot a necháme v ledničce několik hodin ztuhnout.
Plátkovou želatinu namočíme do trošky studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Ze smetany ušleháme šlehačku a smícháme ji s tvarohem, zakysanou smetanou a cukrem. Želatinové plátky za stálého míchání slabě zahříváme, až se rozpustí. Přidáme do nich 2 lžíce krému, rozmícháme a vše vlijeme do zbývajícího krému. Tento krém je hustý, natřeme jej na borůvkový krém, upravíme povrch a necháme v ledničce ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Pokrájené kousky dozdobíme čokoládou a kakaem.
Práškovou želatinu necháme 10 minut nabobtnat v několika lžících studené vody. Borůvky s cukrem a vodou povaříme a necháme zchladnout asi na 50°C, přidáme do nich želatinu a mícháním rozpustíme. Pak necháme borůvky vychladnout. Tvaroh s jogurtem a cukrem zamícháme, případně krátce prošleháme, 2 lžíce krému rozmícháme v borůvkách, pak borůvky za stálého míchání vlijeme do zbývajícího krému. Krém nalijeme na piškot a necháme v ledničce několik hodin ztuhnout.
Plátkovou želatinu namočíme do trošky studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Ze smetany ušleháme šlehačku a smícháme ji s tvarohem, zakysanou smetanou a cukrem. Želatinové plátky za stálého míchání slabě zahříváme, až se rozpustí. Přidáme do nich 2 lžíce krému, rozmícháme a vše vlijeme do zbývajícího krému. Tento krém je hustý, natřeme jej na borůvkový krém, upravíme povrch a necháme v ledničce ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Pokrájené kousky dozdobíme čokoládou a kakaem.
Druhý den.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
xvendik
(upraveno)
3. 6. 2017, 18:11
vypadaji krasne.Vyzskosim ke
spero
(upraveno)
3. 6. 2017, 22:04
@xvendik
Vlr.Buckova
(upraveno)
19. 3. 2017, 21:02
chalupnicka
(upraveno)
17. 3. 2017, 13:40
Opět řezy ,které vypadají krásně a určitě i chutnají
spero
(upraveno)
18. 3. 2017, 22:00
@chalupnicka
Alenko, děkuji Ti. Ano, byly výborné.
malmar
(upraveno)
17. 3. 2017, 10:53
Vaše recepty miluji, určitě se najde chvíle i na tento. Děkuji Vám
spero
(upraveno)
18. 3. 2017, 21:59
@malmar
Jé, to se krásně čte. Moc Vám děkuji.