(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Rychlé placky za pár kaček
Potřebné ingredience
Strouhanka, hladká mouka, vejce, trošku mléka,sůl, pepř, olej na smažení
Postup přípravy
V misce rozšleháme vejce s mlékem, osolíme,opepříme. Dosypeme strouhankou a hl. moukou tak, aby z hmoty šlo tvořit placky. Rozpálíme olej, placky osmažíme.
Podáváme se zeleninovým salátem, salátem z čínského zelí, nebo bramborovou kaší, vařenými bramborami.
Vím, že se nejedná o příliš zdravý recept, vznikl při smažení řízků, když jsem pak zbytky z obalování nakonec spatlala a osmažila . Postupem času jsem si všimla, že o smaženky je u stolu větší bitka, než o ty řízky :-),,takže tak.
Podáváme se zeleninovým salátem, salátem z čínského zelí, nebo bramborovou kaší, vařenými bramborami.
Vím, že se nejedná o příliš zdravý recept, vznikl při smažení řízků, když jsem pak zbytky z obalování nakonec spatlala a osmažila . Postupem času jsem si všimla, že o smaženky je u stolu větší bitka, než o ty řízky :-),,takže tak.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

evicela
(upraveno)
9. 3. 2017, 8:46

nahlásit
hantonie
(upraveno)
9. 3. 2017, 0:46
Je mi 70 let a tohle mi dělala už moje maminka, s tatarkou je to fajn
nahlásit
českolipačka
(upraveno)
8. 3. 2017, 20:36
já je dělám také, ale přidávám trochu strouhaného sýra, který mám vždy v ledničce. Jsme sýrožrouti, kupuji 40% eidam nebo goudu po celých cihlách...
nahlásit
kopretina123
(upraveno)
8. 3. 2017, 15:05
Také toto dělám po obalování řízků nebo třeba květáku. U nás se tomu říká "psí řízek".

nahlásit

Štěpula
(upraveno)
9. 3. 2017, 5:49
@kopretina123
U nás také..... a je to nedostatkové zboží


nahlásit
DanušaP
(upraveno)
8. 3. 2017, 9:52
také dělám, u nás tomu říkáme kačaba, nevím proč

nahlásit