Bábovka s roládou
Potřebné ingredience
Na roládu. 4 vejce,4 plné lžíce krupicového cukru,4 plné lžíce polohrubé mouky,špetka soli,marmeláda na potření Na bábovku: 4 vejce,230 g krupicového cukru,150 ml oleje,250 g bílého jogurtu,270 g polohrubé mouky,1 vanilkový pudink,1 prášek do pečiva,2 plné lžíce kakaa
Postup přípravy
Nejdříve si uděláme roládu.Ze 4 bílků ( žloutky si dáme stranou) a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.Postupně do něj zašleháme žloutky,cukr a mouku.Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem,rozetřeme,( používám plech 26x 39 cm) pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut dozlatova.Ještě horkou roládu smotáme ( po vychladnutí by se nám lámala).Po vychladnutí stáhneme pečící papír,potřeme marmeládou( použila jsem rybízovou) a stočíme do rolády.
Bábovka:Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny a za stálého míchání přidáváme olej.Dále zašleháme jogurt a mouku smíchanou s práškem do pečiva a pudinkem.Odebereme asi 1/3 těsta a do ní vmícháme kakao.Formu bábovky vymažeme tukem,vysypeme hrubou moukou.Vlijeme polovinu světlého těsta na něj polovinu tmavého těsta ,na to položíme po celém obvodu stočenou roládu.Pak na ni nalijeme zbytek tmavého těsta a na něj zbytek světlého těsta.Pečeme v předehřáté troubě na 150 °Casi 60 minut.
Bábovka:Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny a za stálého míchání přidáváme olej.Dále zašleháme jogurt a mouku smíchanou s práškem do pečiva a pudinkem.Odebereme asi 1/3 těsta a do ní vmícháme kakao.Formu bábovky vymažeme tukem,vysypeme hrubou moukou.Vlijeme polovinu světlého těsta na něj polovinu tmavého těsta ,na to položíme po celém obvodu stočenou roládu.Pak na ni nalijeme zbytek tmavého těsta a na něj zbytek světlého těsta.Pečeme v předehřáté troubě na 150 °Casi 60 minut.
Bábovka nejenže vypadá dobře ale také výborně chutná
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kopretin.a
(upraveno)
1. 3. 2017, 20:55
co tam nacpat ještě tatranku?
nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
1. 3. 2017, 18:17
Tak buď upeču roládu, promažu a mám hotovo a nebo upeču bábovku. Ale upéct roládu a cpát jí do bábovkovýho těsta, co to má za význam? Jako teď bych si ke kafi kousek ochutnala, nevím, špatné to určitě nebude, ale naprosto zbytečná záležitost. Když už péct obojí, tak každé zvlášť, ať si každý vybere co si dá.
nahlásit
Bílá Miška
(upraveno)
1. 3. 2017, 15:41
Mně se to líbí a hned bych si i kousek dala . Ale je fakt, že sama bych se s tím dělat nechtěla.
nahlásit
Štěpula
(upraveno)
1. 3. 2017, 16:44
@Bílá Miška
Za mne taky
nahlásit
mildík
(upraveno)
1. 3. 2017, 14:53
Ja teda recepty nekomentuju, ale tady musim...opravdu, ceho je moc, toho je prilis, ...to se nepovedlo.
nahlásit
sympatie
(upraveno)
1. 3. 2017, 14:46
Ani bych se na to nevykašlala! Takový matlání.
nahlásit
evicela
(upraveno)
28. 2. 2017, 12:35
jaksi překombinovaná blbost, udělejte víc těsta a máte bábovku i roládu zvlášť, a péct už upečenou roládu znovu
nahlásit
KáKá
(upraveno)
28. 2. 2017, 12:58
@evicela
Navíc roláda se peče asi 8minut a v bábovce pak dalších asi 50?Za mě taky kravina
nahlásit
zdena1028
(upraveno)
28. 2. 2017, 9:00
To je ale blbost upečenou roládu cpát do bábovky.
nahlásit