(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Řezy s jahodovým krémem
Potřebné ingredience
Korpus: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje, 2 vejce. Krém: 250 g másla, 200 g cukru moučka, mražené jahody, 3 vanilkové pudinkové prášky, 2 PL cukru krupice. Poleva: 150 ml smetany ke šlehání, 150 g hořké čokolády, 2 želatinové plátky. Dále: 100 ml smetany ke šlehání.
Postup přípravy
Suroviny na korpus smícháme a krátce prošleháme, nalijeme na vyšší plech 30x40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme do zlatova.
Mražené jahody nasypeme do odměrky a dolijeme vodou do 1 litru, rozmražené rozmixujeme tyčovým mixérem a uvaříme s pudinkovými prášky a krupicovým cukrem, necháme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a po částech zašleháváme jahodovou kaši. Krém natřeme na vychladlý korpus, zarovnáme a necháme v ledničce ztuhnout.
Smetanu přivedeme k varu, odstavíme, vmícháme nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí a nespojí. Do ještě teplé čokolády zamícháme předem 10 minut ve studené vodě nabobtnané a pak vymačkané želatinové plátky. (Poleva ale může být i bez želatiny.) Moučník necháme ztuhnout v ledničce, pokrájené řezy zdobíme šlehačkou.
Tyto řezy se dobře krájí. Jsou vhodné pro ty, kdo mají rádi velkou vrstvu máslového krému.
Mražené jahody nasypeme do odměrky a dolijeme vodou do 1 litru, rozmražené rozmixujeme tyčovým mixérem a uvaříme s pudinkovými prášky a krupicovým cukrem, necháme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a po částech zašleháváme jahodovou kaši. Krém natřeme na vychladlý korpus, zarovnáme a necháme v ledničce ztuhnout.
Smetanu přivedeme k varu, odstavíme, vmícháme nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí a nespojí. Do ještě teplé čokolády zamícháme předem 10 minut ve studené vodě nabobtnané a pak vymačkané želatinové plátky. (Poleva ale může být i bez želatiny.) Moučník necháme ztuhnout v ledničce, pokrájené řezy zdobíme šlehačkou.
Tyto řezy se dobře krájí. Jsou vhodné pro ty, kdo mají rádi velkou vrstvu máslového krému.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Evula.U
(upraveno)
22. 3. 2017, 13:35
Kamis1
(upraveno)
20. 3. 2017, 8:50
Kolik je potřeba jahod?
spero
(upraveno)
24. 3. 2017, 16:41
@Kamis1
Není důležité, kolik dáte jahod, ale aby toho bylo i s vodou přesně 1 litr. Dejte prostě tolik jahod, kolik právě máte. Můj kelímek jahod vážil asi 600 g.
darinka30
(upraveno)
3. 3. 2017, 12:37
DanušaP
(upraveno)
23. 2. 2017, 11:05
to musí být bašta
spero
(upraveno)
25. 2. 2017, 16:14
@DanušaP
laskonka333
(upraveno)
22. 2. 2017, 22:54
spero
(upraveno)
25. 2. 2017, 16:13
@laskonka333
chalupnicka
(upraveno)
22. 2. 2017, 18:18
Ivanko -vypadají náramě jedle.
spero
(upraveno)
25. 2. 2017, 16:13
@chalupnicka
Alenko, díky. Moc tě zdravím.