SMETANOVÉ SRDÍČKO s jahodami
Potřebné ingredience
Ingredience na srdcový korpus: 30 g hladké mouky, 60 g bramborové moučky, 90 g jemného krystalového cukru, 3 žloutky, 3 bílky na tuhý sníh, 1 KL kypřícího prášku do pečiva. Ostatní suroviny: 400 ml smetany ke šlehání se ztužovačem a vanilkovým cukrem, jahodový kompot (i čerstvé jahody), malá tabulka čokolády ke strouhání.
Postup přípravy
Postup práce:
Den předem si z uvedených surovin upečeme korpus ve tvaru srdíčka.
Pak ho podélně prořízneme, spodní díl zakápneme kompotovanou jahodovou šťávou, přidáme vrstvu jahod, hojně naplníme částí dobře vyšlehané oslazené smetany a přikryjeme vrchním plátem.
Celé srdce nakonec potřeme zbytkem šlehačky, dozdobíme jahůdkami a můžeme jemně posypat strouhanou čokoládou.
Dobré pochutnání.
Den předem si z uvedených surovin upečeme korpus ve tvaru srdíčka.
Pak ho podélně prořízneme, spodní díl zakápneme kompotovanou jahodovou šťávou, přidáme vrstvu jahod, hojně naplníme částí dobře vyšlehané oslazené smetany a přikryjeme vrchním plátem.
Celé srdce nakonec potřeme zbytkem šlehačky, dozdobíme jahůdkami a můžeme jemně posypat strouhanou čokoládou.
Dobré pochutnání.
Korpus dortíku můžeme upéct v jakémkoliv tvaru-dle příležitosti.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
chalupnicka
(upraveno)
18. 2. 2017, 15:38
Moc pěkné
yarkal
(upraveno)
14. 2. 2017, 17:32
Moc pěkný dortík paní Evičko-velmi dobře se hodí pro dnešní svátek sv. Valentýna.
Evula.U
(upraveno)
17. 2. 2017, 19:28
@yarkal
Ano, Jarmilko, rychle udelano ke svatku Valentyna