Ovocný dort se šlehačkou
Potřebné ingredience
na korpus - 4 žloutky a bílky vyšlehané na sníh, 4 lžíce krystalového cukru, 2 lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce hladké mouky, špetka prášku do pečiva a na
náplň - šlehačka ke šlehání 2 kelímky a 2 ztužovače, 1 kakaová šlehačka na šlehání v prášku, ovoce dle chuti
Postup přípravy
Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme ostatní a nakonec vyšlehané bílky. Vlejeme do vymazané a vysypané formy a pečeme. Vychladlý korpus rozpůlíme. Vyšleháme šlehačky se ztužovačem, potřeme spodní plát, poklademe nakrájeným ovocem dle chuti, opět potřeme, přidáme horní plát. Já ho lehce pomazala marmeládou a dala na něj obrázek z jedlého papíru a boky ozdobila i hroní část zbytkem šlehačky a také kakaovou šlehačkou. Zdobila jsem hroznovým vínem, boky sypala strouhanou čokoládou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé