(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Mřížkový koláč s tvarohem a švestkami
Potřebné ingredience
Těsto: 470 g polohrubé mouky, 30 g kakaa, 1 prášek do pečiva, 200 g cukru moučka, 175 g hery, 2 vejce. Náplň: 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 400 g zakysané smetany, 150 g cukru moučka. Déle: 1 švestkový kompot nebo mražené švestky.
Postup přípravy
Z uvedených surovin vypracujeme na vále těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme půl hodiny v chladu odpočinout. Zatím si zamícháme náplň a připravíme švestky. (Já jsem dala rozmrazené.) Větší část těsta rozválíme a přeneseme pomocí válečku na plech 30x40 cm s pečícím papírem, potřeme náplní, poklademe švestkami řezem nahoru. Ze zbytku těsta vyválíme tenké válečky a naskládáme na koláč jako mřížku. Pečeme v troubě předehřáté na 190°C asi 50 minut.
S těstem se dobře pracuje. Čerstvý koláč krájíme nožem pilkou, mřížka je křupavá a popraskala by. Druhý den už to jde krájet i bez pilky, mřížka díky tvarohu změkne. Koláč je výborný jak čerstvý tak i odležený.
S těstem se dobře pracuje. Čerstvý koláč krájíme nožem pilkou, mřížka je křupavá a popraskala by. Druhý den už to jde krájet i bez pilky, mřížka díky tvarohu změkne. Koláč je výborný jak čerstvý tak i odležený.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
8. 2. 2017, 17:56
nahlásit