(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Vepřová kýta s Mochovankou-mamincinyrecepty.cz

Potřebné ingredience
750 g vepřové kýty, 1 sáček Mochovanky (mražená zeleninová směs), 250 ml smetany na vaření, 150 g zakysané smetany, sůl, mletý pepř, 2 lžíce hořčice, 1-2 cibule, olej, 2 lžíce hladké mouky
Postup přípravy
Postup
Omyté a osušené maso pokrájíme na kousky.
Na troše oleje zpěníme najemno pokrájenou cibuli, přisypeme maso a za častého míchání opečeme dohněda.
Vmícháme hořčici, opepříme, osolíme a podlijeme trochou horké vody. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit.
K poloměkkému masu přisypeme Mochovanku a dodusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme.
Ve smetaně na vaření rozkvedláme mouku a přilijeme k masu. Promícháme a povaříme 10-15 minut. Těsně před koncem vaření vmícháme zakysanou smetanu a podle potřeby dosolíme.
Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.
Omyté a osušené maso pokrájíme na kousky.
Na troše oleje zpěníme najemno pokrájenou cibuli, přisypeme maso a za častého míchání opečeme dohněda.
Vmícháme hořčici, opepříme, osolíme a podlijeme trochou horké vody. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit.
K poloměkkému masu přisypeme Mochovanku a dodusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme.
Ve smetaně na vaření rozkvedláme mouku a přilijeme k masu. Promícháme a povaříme 10-15 minut. Těsně před koncem vaření vmícháme zakysanou smetanu a podle potřeby dosolíme.
Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé