(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Linecké cukoroví
Potřebné ingredience
těsto 50 g vanilkový cukr 4 ks žloutek 120 g cukr moučka 250 g máslo(dávám jihočeské) 350 g hladká mouka
Postup přípravy
Žloutky ušleháme s cukrem moučka a vanilkovým cukrem do pěny. Během šlehání postupně přidáváme kousky změklého másla. Nakonec zapracujeme mouku a rukama vypracujeme těsto. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne odležet v lednici.
Druhý den těsto na linecké cukroví vyválíme na pomoučněném vále a vykrajujeme různé tvary jako u klasického lineckého těsta. Cukroví pečeme dorůžova na pečicím papíru při 150 °C.
Vždy dva kousky cukroví slepujeme k sobě džemem nebo marmeládou. Můžeme posypat cukrem moučka, ale také máčet či pokapat čokoládou. Skladuji v plechovkových do´zách.
Druhý den těsto na linecké cukroví vyválíme na pomoučněném vále a vykrajujeme různé tvary jako u klasického lineckého těsta. Cukroví pečeme dorůžova na pečicím papíru při 150 °C.
Vždy dva kousky cukroví slepujeme k sobě džemem nebo marmeládou. Můžeme posypat cukrem moučka, ale také máčet či pokapat čokoládou. Skladuji v plechovkových do´zách.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé