KŘEHOUČKÉ SNĚHOVÉ PUSINKY s náplní
Potřebné ingredience
Ingredience: Zvážit 2 bílky pokojové teploty, jemný krystalový cukr (stejná váha, jako 2 bílky), moučkový cukr (stejná váha, jako 2 bílky), špetka soli, kapka citronové šťávy, nebo octové.
Postup přípravy
Po dvou minutách stálého šlehání bílků přidáme 1/3 cukru.
V polovině času, kdy ještě není sníh tuhý, přidáme druhou třetinu cukru.
Stále šleháme-až je sníh téměř pevný, vsypeme zbývající třetinu cukru a citronovou šťávu.
Došleháme sníh na potřebnou pevnost a lesklost a na plechu s pečícím papírem utvoříme malé pusinky (viz první obrázek v příloze), které upečeme.
Až máme dopečeno, vypneme a v polootevřené troubě necháme křehulky vychladnout.
Po té je ještě dobré nechat cukroví zaležet, nejlépe do dalšího dne.
Skladujeme v suché místnosti.
Dobré pochutnání.
V rozehřáté troubě je možné péct dvěma způsoby:
První varianta: Délka pečení 3-4 hodiny při teplotě 80 st. C.
Druhá varianta: Délka pečení 100 minut při teplotě 100-110 st. C. Po devadesáti minutách již kontrolovat.
Před podáváním plníme pusinky lehkým krémem, pudinkem (výborný je karamelový), nebo šlehačkou a barevně dozdobíme drobným ovocem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé