(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Pracny-receptar.cz
Potřebné ingredience
360 g hladké mouky, 250 g másla, 250 g cukru, 120 g mletých ořechů, 1 vejce, citronovou kůru, 3 tlučené hřebíčky, 1 lžičku mleté skořice ,mouku na vál tuk na vymazání formiček moučkový a vanilkový cukr na obalování,
Postup přípravy
Na válu zpracujeme prosátou mouku se změklým máslem, cukrem, ořechy, vejcem, nastrouhanou kůrou z dobře omytého citronu, s roztlučenými hřebíčky a skořicí.: Oblíbenou tmavou variantou jsou kakaové pracny — do těsta přidáme 50 g kakaa.
Formičky dobře vymažeme tukem. Z těsta odkrajujeme kousky a vtlačujeme je v tenké vrstvě do formiček.
Vložíme na plech a pečeme v předehřáté troubě při 190 až 220 °C, viz teploty pečení drobného cukroví s vyšším obsahem tuku, zhruba 10 minut. Záleží na velikosti pracen, výkonu trouby i našich zkušenostech. Je dobré si najít svou nejvhodnější kombinaci teploty a délky pečení.
Upečené pracny vyklopíme na vál a ihned pocukrujeme směsí moučkového a vanilkového cukr
Formičky dobře vymažeme tukem. Z těsta odkrajujeme kousky a vtlačujeme je v tenké vrstvě do formiček.
Vložíme na plech a pečeme v předehřáté troubě při 190 až 220 °C, viz teploty pečení drobného cukroví s vyšším obsahem tuku, zhruba 10 minut. Záleží na velikosti pracen, výkonu trouby i našich zkušenostech. Je dobré si najít svou nejvhodnější kombinaci teploty a délky pečení.
Upečené pracny vyklopíme na vál a ihned pocukrujeme směsí moučkového a vanilkového cukr
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé