SPIRÁLKOVÝ DORTÍK s kokosovým krémem
Potřebné ingredience
Ingredience- těsto na korpus (průměr 26 cm): 30 g hladké mouky, 60 g bramborové škrobové moučky (solamylu). 90 g jemného krystalového cukru, 3 vejce, 1 KL kypřícího prášku do pečiva. Ingredience-krém: 250 g mascarpone, 150 g moučkového cukru, 125 g kokosového jogurtu (stačí i bílý, nebo zakysaná smetana), 2 PL strouhaného kokosu, 1 PL nutely, 6 plátků oplatků.
Postup přípravy
Žloutky utřeme s cukrem do husté pěny. Zvlášť ušleháme pevný sníh a opatrně ho vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme po lžících smíchanou mouku se solamylem a kypřícím práškem. Těsto upečeme ve formě při teplotě 180 st. C asi 10-15 minut. Zkoušíme špejlí.
Postup-krém:
Mascarpone promícháme s cukrem, rozředíme jogurtem, smícháme s nutelou, zahustíme kokosem a rozdrcenými oplatky.
Dokončení:
Vychladlý korpus lehce potřeme ovocnou šťávou, nebo mlékem a nahoru navršíme připravený krém. Posypeme strouhaným kokosem a dozdobíme dle vlastní fantazie - viz obrázková příloha.
Dobré pochutnání.
1. Dortík ozdobený spirálkou z kakaa a kokosu.
2. Dozdobeno jahůdkami a kokosovými kuličkami.
3. Ozdoba z kokosových kuliček a kiwi.
4. Střed dortu přizdobený drobnými kvítky s kokosovými kuličkami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé