(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
KYNUTÉ KOLÁČKY S NUTELOU A PLÁTKY MANDLÍ

Potřebné ingredience
Suroviny na kynuté těsto: 2,5-3 čtvrtlitrové hrníčky hladké mouky, špetka soli, 2 lžíce moučkového cukru, 1 hrnek vlažného mléka, 1 deci slunečnicového oleje, 1-2 PL bílého jogurtu, 1 celé vejce, 1 žloutek, ½ kostky čerstvého droždí (21 g), 1 lžička cukru do kvásku, 1 PL rumu pro zlehčení těsta i zvýraznění chuti. Suroviny na náplň a zdobení povrchu koláčků: oříšková nutela, nebo jiný podobný krém, 2 PL mandlových plátků, 2 PL máslové drobenky, 1 rozšlehané vejce na potření.
Postup přípravy
Postup:
Do mísy vložíme všechny předepsané suroviny, včetně předem připraveného kvásku a zaděláme vláčné těsto.
Slabě ho poprášíme hladkou moukou, zakryjeme utěrkou a necháme v míse vykynout.
Až zhruba za třičtvrtě hodiny zdvojnásobí svůj objem, těsto rozválíme na podmoučené pracovní desce asi na plát o síle 1,5-2 cm. Vykrajujeme menší kolečka (velikost dle vlastní volby), uložíme je na plech s papírem a střed stiskneme malou skleničkou. Ještě je asi 10 minut necháme dokynout.
Dokončení: Pak znovu zmáčkneme středy koleček a hned je naplníme nutelou, posypeme plátky mandliček a jen velmi slabě drobenkou. Obvod ještě neupečených koláčků natřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme do zlatavé barvy zhruba 20-25 minut při teplotě 175-180 st. C. Po vytažení z trouby necháme voňavé koláčky pod utěrkou vychladnout.
Můj tip: Koláčky stejně dobře chutnají i s povidly, makovou, tvarohovou, ořechovou náplní, ovocným džemem, nebo i drobným čerstvým ovocem (borůvky, ostružiny, třešně, švestky apod.).
Přeji dobrou chuť.
Do mísy vložíme všechny předepsané suroviny, včetně předem připraveného kvásku a zaděláme vláčné těsto.
Slabě ho poprášíme hladkou moukou, zakryjeme utěrkou a necháme v míse vykynout.
Až zhruba za třičtvrtě hodiny zdvojnásobí svůj objem, těsto rozválíme na podmoučené pracovní desce asi na plát o síle 1,5-2 cm. Vykrajujeme menší kolečka (velikost dle vlastní volby), uložíme je na plech s papírem a střed stiskneme malou skleničkou. Ještě je asi 10 minut necháme dokynout.
Dokončení: Pak znovu zmáčkneme středy koleček a hned je naplníme nutelou, posypeme plátky mandliček a jen velmi slabě drobenkou. Obvod ještě neupečených koláčků natřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme do zlatavé barvy zhruba 20-25 minut při teplotě 175-180 st. C. Po vytažení z trouby necháme voňavé koláčky pod utěrkou vychladnout.
Můj tip: Koláčky stejně dobře chutnají i s povidly, makovou, tvarohovou, ořechovou náplní, ovocným džemem, nebo i drobným čerstvým ovocem (borůvky, ostružiny, třešně, švestky apod.).
Přeji dobrou chuť.

Ještě jeden obrázek s koláčky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

novackova
(upraveno)
17. 1. 2017, 10:20




nahlásit

yarkal
(upraveno)
25. 1. 2017, 12:06
@novackova


nahlásit

Evula.U
(upraveno)
16. 1. 2017, 16:46
Vypadaji velice chutne



nahlásit

yarkal
(upraveno)
21. 2. 2017, 12:11
@Evula.U


nahlásit