(recept
si oblíbilo 51 návštěvníků)
***NEJKREHCI A NEJLEPSI ROHLICKY NA SVETE***
![***NEJKREHCI A NEJLEPSI ROHLICKY NA SVETE***](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/161206/08/j162433.jpg)
Potřebné ingredience
250 g hladké mouky | 210 g másla | 100 g mletých vlašských oříšků | moučkovovy cukr a vanilkovy jen na obaleni do rohlicku se zadny cukr nedava!!!!!!
Postup přípravy
Vypracujeme testo, tvarujeme rohlicky, peceme na 180C° priblizne 10 minut a vychladle obalujeme v mouckovem cukru s vanilkovym\
\
\
\
Ja delam i z zitne, nebo jemne mlete spaldove mouky. Rohlicky jsou zdravejsi a lahodne!!! Jsou velmi krehke musim rict, ze jsem nikdy lepsi rohlicky nejedla a dcera je miluje, rika: Maminko staci jazyckem zmacknout rohlicek a on se rozplyne:-))) potesi to a o to vic od deti ktere jsou, tak vybirave!!
Nekolikrat odzkousene. Letos jsem upekla z pul kila mouky, ani jsem nestacila dat foto postup, hodne jsem se tesila az budou pecene a taky jsme je hned snedli:-)))). Budu delat znovu tak dodam.
Dnes delano z kila spaldove mouky musim rict, ze jsou krehci jeste vic nez ty obycejne..tak opatrne na ne!! Radsi nechat hodne schlanout a po te az obalovat v cukru. Ikdyz je pravda, ze mi vubec nevadilo, ze se nejaky rozpulil, rovnou letel do pusy:-))
Vsem krasne Vanoce a hlavne dobrou chut u nasich pracne vytvorenych cukrovicek :-)))
\
\
\
Ja delam i z zitne, nebo jemne mlete spaldove mouky. Rohlicky jsou zdravejsi a lahodne!!! Jsou velmi krehke musim rict, ze jsem nikdy lepsi rohlicky nejedla a dcera je miluje, rika: Maminko staci jazyckem zmacknout rohlicek a on se rozplyne:-))) potesi to a o to vic od deti ktere jsou, tak vybirave!!
Nekolikrat odzkousene. Letos jsem upekla z pul kila mouky, ani jsem nestacila dat foto postup, hodne jsem se tesila az budou pecene a taky jsme je hned snedli:-)))). Budu delat znovu tak dodam.
Dnes delano z kila spaldove mouky musim rict, ze jsou krehci jeste vic nez ty obycejne..tak opatrne na ne!! Radsi nechat hodne schlanout a po te az obalovat v cukru. Ikdyz je pravda, ze mi vubec nevadilo, ze se nejaky rozpulil, rovnou letel do pusy:-))
Vsem krasne Vanoce a hlavne dobrou chut u nasich pracne vytvorenych cukrovicek :-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
andrejicka
(upraveno)
8. 12. 2018, 8:27
já zkusila včera a hruza letelo to do koše lamalo se to nešlo vubec vzít do ruky.....
Annyys
(upraveno)
8. 12. 2018, 22:37
@andrejicka
Ono už v popisku je jasně dané, že na pečení techto rohlíčků budete muset přicházet s jemností
Annyys
(upraveno)
8. 12. 2018, 22:34
@andrejicka
Asi záleží na šikovnosti..
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/150603/19/b222118-1433352243.jpg)
plamenek
(upraveno)
8. 12. 2018, 12:34
@andrejicka
Proč do koše? To je krásný základ na nepečené cukroví.
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/140808/13/b4451-1407497779.jpg)
lase
(upraveno)
17. 12. 2017, 18:43
Tak já jsem také vyzkoušela a jsem těžce zklamaná. Hlavně tím, jak se šíleně lámou. Měla jsem je vychladlé a ani to nepomohlo. Z celé dávky mi zůstalo tak 15kousků, škoda surovin. Jsou tu daleko lepší recepty, raději opravdu nezkoušejte.
![:-S](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/8.gif)
Annyys
(upraveno)
8. 12. 2018, 22:36
@lase
Jak říkám nejlepší a nejkřehčí. Na pečení se musí s láskou!!!!!!!!!
lenule11111
(upraveno)
14. 12. 2017, 18:20
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/141225/17/b543048-1419524588.jpg)
šmudlifuk
(upraveno)
14. 12. 2017, 13:53
Výborné. Použila jsem špaldovku..zlomil se mi pouze jeden, bez problémů
dík)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
melisanda
(upraveno)
11. 12. 2017, 19:13
Tak jak píšete,nejlepší na světě,úplně se rozplývají jsou fámozní.Za mne
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
Žaňula
(upraveno)
18. 12. 2016, 17:01
Dobrý den, těsto je v pohodě, chuťově super. Jen mám problem.........lámou se ale úplně hrozným způsobem. teplé nejdou vůbec vzít aniž by se rozpadly a vychladlé nejsou o moc lepší. Měla jsem těsto týden v lednici, může to být tím? Poradíte mi, co může být příčinou? Děkuji.
Annyys
(upraveno)
19. 12. 2016, 20:39
@Žaňula
Dobry den, testo je po upeceni opravdu velice krahkr. Musi se nejdrive pockat az vystydnou a pak opravdu po jednom lehce obalovat, jsou tak krehke, protoze tam v nich neni zadny cukr. Poradila bych bud pridat trosku cukru do testa a nebo opravdu pockat az vychladnou a po jednom obalovat protoze kdyby jste pridala cukt tak uz to nebudou tak krehke rohlicky.
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/150603/19/b222118-1433352243.jpg)
plamenek
(upraveno)
10. 12. 2016, 11:24
Dělala jsem trochu jiný recept,ale dala jsem více ořechů a byly křehké až,až. Mamka dělala také bez cukru.
Annyys
(upraveno)
10. 12. 2016, 17:53
@plamenek
a jsou vyborne!!
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/131004/21/b68599-1380916235.jpg)
Raguella
(upraveno)
9. 12. 2016, 19:30
Dobrý den,určitě vyzkouším ze špaldové mouky,děkuji za receptík.
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
Annyys
(upraveno)
9. 12. 2016, 22:16
@Raguella
Zkuste jsou mnamozni, hlavne po upeceni je nechte hodne vychladnout jsou strasne krehke, ale vyborne
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
škrob
(upraveno)
8. 12. 2016, 22:36
Dobrý den, mohla bych se zeptat, té špaldové mouky se dává tolik kolik hladké? Děkuji Dana
Annyys
(upraveno)
9. 12. 2016, 9:37
@škrob
Priznam se, ze z tak maleho mnozstvi jsem je nikdy nedelala. Vzdy delam z pul kila mouky a davam to pul na pul. Dnes mam, ale zadelano z kila spaldove a vzdy si to podsypavam jen obycejnou hladkou. Preji at se vam povedou
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
českolipačka
(upraveno)
8. 12. 2016, 16:52
mňam, jsou opravdu delikátní. Našla jsem je v nějakém časáku jako tip od Hanky Zagorové. Dlouhá léta je podle ní dělám, jen jednou jsem neměla vlašáky a tak jsem zkusila z nesolených arašídů a podle dětí byli ještě lepší.
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
Annyys
(upraveno)
9. 12. 2016, 9:39
@českolipačka
Ano, taky jsem je vycetla jsou vynikajici!!! Jine uz nedelam!!! Nekde na internetu je, ale recept ze se dava cukr do nich to je, ale spatny recept..
![:-$](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/12.gif)
Annyys
(upraveno)
7. 12. 2016, 22:46
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110219/20/b208146-1298143289.jpg)
lidare
(upraveno)
7. 12. 2016, 10:30
Tak je asi zkusím
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)