(recept
si oblíbilo 51 návštěvníků)
***NEJKREHCI A NEJLEPSI ROHLICKY NA SVETE***
Potřebné ingredience
250 g hladké mouky | 210 g másla | 100 g mletých vlašských oříšků | moučkovovy cukr a vanilkovy jen na obaleni do rohlicku se zadny cukr nedava!!!!!!
Postup přípravy
Vypracujeme testo, tvarujeme rohlicky, peceme na 180C° priblizne 10 minut a vychladle obalujeme v mouckovem cukru s vanilkovym\
\
\
\
Ja delam i z zitne, nebo jemne mlete spaldove mouky. Rohlicky jsou zdravejsi a lahodne!!! Jsou velmi krehke musim rict, ze jsem nikdy lepsi rohlicky nejedla a dcera je miluje, rika: Maminko staci jazyckem zmacknout rohlicek a on se rozplyne:-))) potesi to a o to vic od deti ktere jsou, tak vybirave!!
Nekolikrat odzkousene. Letos jsem upekla z pul kila mouky, ani jsem nestacila dat foto postup, hodne jsem se tesila az budou pecene a taky jsme je hned snedli:-)))). Budu delat znovu tak dodam.
Dnes delano z kila spaldove mouky musim rict, ze jsou krehci jeste vic nez ty obycejne..tak opatrne na ne!! Radsi nechat hodne schlanout a po te az obalovat v cukru. Ikdyz je pravda, ze mi vubec nevadilo, ze se nejaky rozpulil, rovnou letel do pusy:-))
Vsem krasne Vanoce a hlavne dobrou chut u nasich pracne vytvorenych cukrovicek :-)))
\
\
\
Ja delam i z zitne, nebo jemne mlete spaldove mouky. Rohlicky jsou zdravejsi a lahodne!!! Jsou velmi krehke musim rict, ze jsem nikdy lepsi rohlicky nejedla a dcera je miluje, rika: Maminko staci jazyckem zmacknout rohlicek a on se rozplyne:-))) potesi to a o to vic od deti ktere jsou, tak vybirave!!
Nekolikrat odzkousene. Letos jsem upekla z pul kila mouky, ani jsem nestacila dat foto postup, hodne jsem se tesila az budou pecene a taky jsme je hned snedli:-)))). Budu delat znovu tak dodam.
Dnes delano z kila spaldove mouky musim rict, ze jsou krehci jeste vic nez ty obycejne..tak opatrne na ne!! Radsi nechat hodne schlanout a po te az obalovat v cukru. Ikdyz je pravda, ze mi vubec nevadilo, ze se nejaky rozpulil, rovnou letel do pusy:-))
Vsem krasne Vanoce a hlavne dobrou chut u nasich pracne vytvorenych cukrovicek :-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
andrejicka
(upraveno)
8. 12. 2018, 8:27
já zkusila včera a hruza letelo to do koše lamalo se to nešlo vubec vzít do ruky.....
Annyys
(upraveno)
8. 12. 2018, 22:37
@andrejicka
Ono už v popisku je jasně dané, že na pečení techto rohlíčků budete muset přicházet s jemností
Annyys
(upraveno)
8. 12. 2018, 22:34
@andrejicka
Asi záleží na šikovnosti..
plamenek
(upraveno)
8. 12. 2018, 12:34
@andrejicka
Proč do koše? To je krásný základ na nepečené cukroví.
lase
(upraveno)
17. 12. 2017, 18:43
Tak já jsem také vyzkoušela a jsem těžce zklamaná. Hlavně tím, jak se šíleně lámou. Měla jsem je vychladlé a ani to nepomohlo. Z celé dávky mi zůstalo tak 15kousků, škoda surovin. Jsou tu daleko lepší recepty, raději opravdu nezkoušejte.
Annyys
(upraveno)
8. 12. 2018, 22:36
@lase
Jak říkám nejlepší a nejkřehčí. Na pečení se musí s láskou!!!!!!!!!
lenule11111
(upraveno)
14. 12. 2017, 18:20
šmudlifuk
(upraveno)
14. 12. 2017, 13:53
Výborné. Použila jsem špaldovku..zlomil se mi pouze jeden, bez problémů dík)
melisanda
(upraveno)
11. 12. 2017, 19:13
Tak jak píšete,nejlepší na světě,úplně se rozplývají jsou fámozní.Za mne
Žaňula
(upraveno)
18. 12. 2016, 17:01
Dobrý den, těsto je v pohodě, chuťově super. Jen mám problem.........lámou se ale úplně hrozným způsobem. teplé nejdou vůbec vzít aniž by se rozpadly a vychladlé nejsou o moc lepší. Měla jsem těsto týden v lednici, může to být tím? Poradíte mi, co může být příčinou? Děkuji.
Annyys
(upraveno)
19. 12. 2016, 20:39
@Žaňula
Dobry den, testo je po upeceni opravdu velice krahkr. Musi se nejdrive pockat az vystydnou a pak opravdu po jednom lehce obalovat, jsou tak krehke, protoze tam v nich neni zadny cukr. Poradila bych bud pridat trosku cukru do testa a nebo opravdu pockat az vychladnou a po jednom obalovat protoze kdyby jste pridala cukt tak uz to nebudou tak krehke rohlicky.
plamenek
(upraveno)
10. 12. 2016, 11:24
Dělala jsem trochu jiný recept,ale dala jsem více ořechů a byly křehké až,až. Mamka dělala také bez cukru.
Annyys
(upraveno)
10. 12. 2016, 17:53
@plamenek
a jsou vyborne!!
Raguella
(upraveno)
9. 12. 2016, 19:30
Dobrý den,určitě vyzkouším ze špaldové mouky,děkuji za receptík.
Annyys
(upraveno)
9. 12. 2016, 22:16
@Raguella
Zkuste jsou mnamozni, hlavne po upeceni je nechte hodne vychladnout jsou strasne krehke, ale vyborne
škrob
(upraveno)
8. 12. 2016, 22:36
Dobrý den, mohla bych se zeptat, té špaldové mouky se dává tolik kolik hladké? Děkuji Dana
Annyys
(upraveno)
9. 12. 2016, 9:37
@škrob
Priznam se, ze z tak maleho mnozstvi jsem je nikdy nedelala. Vzdy delam z pul kila mouky a davam to pul na pul. Dnes mam, ale zadelano z kila spaldove a vzdy si to podsypavam jen obycejnou hladkou. Preji at se vam povedou
českolipačka
(upraveno)
8. 12. 2016, 16:52
mňam, jsou opravdu delikátní. Našla jsem je v nějakém časáku jako tip od Hanky Zagorové. Dlouhá léta je podle ní dělám, jen jednou jsem neměla vlašáky a tak jsem zkusila z nesolených arašídů a podle dětí byli ještě lepší.
Annyys
(upraveno)
9. 12. 2016, 9:39
@českolipačka
Ano, taky jsem je vycetla jsou vynikajici!!! Jine uz nedelam!!! Nekde na internetu je, ale recept ze se dava cukr do nich to je, ale spatny recept..
Annyys
(upraveno)
7. 12. 2016, 22:46
zkuste jsou to nejlepsi rohlicky jake jsem kdy jedla. Hlavne je do vanoc poradne schovejte, jsou opravdu zrave!!!
lidare
(upraveno)
7. 12. 2016, 10:30
Tak je asi zkusím