(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Koláč s tvarohem a mákem
Potřebné ingredience
Těsto: 150 g hladké mouky, 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva, 60 g másla, 50 g cukru moučka, 55 g zakysané smetany. Náplň: 125 ml mléka, 50 g mletého máku, 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 25 g Gustinu, 3 vejce, 100 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr. Drobenka: 80 g hladké mouky, 60 g cukru moučka, 60 g másla.
Postup přípravy
Z uvedených surovin na vále vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme půl hodiny v chladu odpočinout. Mléko přivedeme k varu, vmícháme mák a necháme vychladnout. Do studeného máku vmícháme tvaroh a škrob. Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny, přidáme makový tvaroh a lehce promícháme.
Těsto rozválíme na menší plech (24 x 30 cm) s pečícím papírem, nalijeme náplň, posypeme drobenkou a v troubě předehřáté na 180°C upečeme do zlatova (asi 35 minut). Pak ještě necháme koláč ve vypnuté troubě 30 minut dojít, vyndáme a necháme vychladnout.
Těsto rozválíme na menší plech (24 x 30 cm) s pečícím papírem, nalijeme náplň, posypeme drobenkou a v troubě předehřáté na 180°C upečeme do zlatova (asi 35 minut). Pak ještě necháme koláč ve vypnuté troubě 30 minut dojít, vyndáme a necháme vychladnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé