Hrachový zákusek 豌豆黄
Potřebné ingredience
Hrách 600g Cukr 300g Voda 1200ml Máslo na vymazání plechu
Postup přípravy
Hrách přemytý, namočíme přes noc. Dáme vařit na mírný plamen a promícháváme , aby se nepřichytil. Vody nalijeme asi 2 cm nad vrstvu hrachu. Voda se postupně vyvaří, tak trošku vody přidáme. Cukr přidáme před koncem, ale musí se dobře provařit. Hrách vaříme na mírném ohni 4 hodiny. Přepasírujeme , nebo rozmixujeme. Nachystáme si nádobu a vymažeme máslem, hrách vylijeme a dáme do lednice nebo někam do chladu vychladit .
Po vychladnutí nakrájíme na různé tvary , kostka , diamant , nebo můžeme vykrajovat formičkama.
Moučník je sladký a můžeme zdobit šlehačkou a ovocem.
Po vychladnutí nakrájíme na různé tvary , kostka , diamant , nebo můžeme vykrajovat formičkama.
Moučník je sladký a můžeme zdobit šlehačkou a ovocem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
udoli
(upraveno)
5. 2. 2017, 13:00
my taky dělaly, ale nakonec jsme zjistily, že se říká hrách, ale má to být cizrna. z hrachu letěl do koše
DanušaP
(upraveno)
28. 11. 2016, 9:12
tak tohle znám z čínské kuchařky jako císařovu pochoutku a nějak mi tam chybí pasírování
dannella
(upraveno)
28. 11. 2016, 9:32
@DanušaP
Pasírování tam patří , v so jsem dělala snad po 10. letech a nevzpomněla jsem si . Hned to doplním .
Atek
(upraveno)
28. 11. 2016, 5:11
Je to dávno co jsem ho jedla u bratra.Nikomu nám nechutnal,tak ho nakonec vyhodil.Nezlobte se za můj názor,každý má jinou chuť.Ale u nás nikdy více.
dannella
(upraveno)
28. 11. 2016, 9:33
@Atek
Já se nezlobím někomu chutná a někomu ne , u nás jede taky jen části rodiny ...