(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Sváteční bábovka s tvarohovým krémem
Potřebné ingredience
Korpus: 6 vajec, 120 g másla, 150 g cukru moučka, 250 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 200 g zakysané smetany. Krém: 250 g měkkého tvarohu v alobalu, 125 g mascarpone, 2 vanilkové cukry, 2 PL marmelády. Dále: 150 g hořké čokolády, malý kousek 100% tuku.
Postup přípravy
Změklé máslo, žloutky a cukr vyšleháme do pěny, na nízké otáčky zašleháme zakysanou smetanu a ve dvou dávkách přidáme i prosátou mouku s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Máslem vymazanou a strouhankou vysypanou bábovkovou formu naplníme těstem a v troubě předehřáté na 170°C upečeme (asi 60 minut). Zkoušíme špejlí. Po několika minutách stání bábovku vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme ji vychladnout.
Suroviny na krém vyšleháme do hladkého krému. Bábovku 2 x prokrojíme, naplníme krémem, polijeme rozpuštěnou čokoládou a necháme ztuhnout.
Suroviny na krém vyšleháme do hladkého krému. Bábovku 2 x prokrojíme, naplníme krémem, polijeme rozpuštěnou čokoládou a necháme ztuhnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Evula.U
(upraveno)
23. 11. 2016, 14:46