(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Česnekové houstičky
Potřebné ingredience
Na kvásek: 1 kostička droždí,100 ml vlažného mléka,1 lžička cukru,1 lžička mouky-necháme vykynout Na těsto: 600g hladké mouky,200 ml vlažné vody,100 ml slunečnicového oleje,1 lžička soli,1 žloutek,3 stroužky najemno nastrouhaného česneku, Na potření bílek smíchaný s 2 lžícemi oleje a 1 stroužkem nastrouhaného česneku,na posypání kmín a sůl
Postup přípravy
Suroviny si dáme do mísy-přidáme vykynutý kvásek a vypracujeme těsto.( kdo má domácí pekárnu může s i připravit těsto v ní).Těsto si necháme přikryté na teplém místě hodinu kynout.Pak rozdělíme na kousky ,vždy ze tří -upleteme houstičku.Dáme je na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 10 minut kynout.Mezi tím si předehřejem troubu na 200 °C. Vykynuté houstičky potřeme připravenou směsí(bílek s olejem a česnekem),posypeme je kmínem a solí a pečeme asi 15 minut.Podáváme je třeba s polévkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé