(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Dukátové buchtičky
Potřebné ingredience
360ml vlažného mléka, 1 rozmíchané vejce, 4 lžíce oleje, 5 lžic třtinového cukru, citronová kůra, 575g hladké mouky (někdy dávám 1/3 celozrnné mouky nebo špaldové), 30g droždí (nebo 7g sušeného)
Krém: 800ml mléka, 4 lžíce třtinového cukru, 1 sáček vanilkového pudinku, 1 vanilkový cukr, 50g másla, 3 žloutky, rum
Postup přípravy
Zadělávám v pekárně, takže vkládám v uvedeném pořadí.
Vykynuté těsto zpracuji na vále a dělám válečky, které naskládám do olejem vymaštěného pekáče těsně vedle sebe, nakonec přeříznu na velikost buchtiček, potřu olejem a dám do vyhřáté trouby na 190st. (po chvilce stáhnu na 160st.) péct cca 15min
Hotové poléváme na talíři krémem.
Krém: Uvařit jako klasický pudink, do uvařeného vmíchat máslo, žloutky, rum (když dělám pro děti, tak vynechávám žloutky i rum a i tak super:)
Vykynuté těsto zpracuji na vále a dělám válečky, které naskládám do olejem vymaštěného pekáče těsně vedle sebe, nakonec přeříznu na velikost buchtiček, potřu olejem a dám do vyhřáté trouby na 190st. (po chvilce stáhnu na 160st.) péct cca 15min
Hotové poléváme na talíři krémem.
Krém: Uvařit jako klasický pudink, do uvařeného vmíchat máslo, žloutky, rum (když dělám pro děti, tak vynechávám žloutky i rum a i tak super:)
Příprava před upečením
Po upečení hezky zaplnily skoro celý pekáč
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé