ZÁKUSEK STŘECHA

Potřebné ingredience
Piškot světlý a tmavý : 8 vajec ( 4+4), 160 gr. cukr moučka (80+80 ), 160gr. pol. mouka ( 80 + 80), do tmavého piškotu 1 pol.lžíce kakaa. Krém :30gr. másla, 30 gr. hl. mouky, 2 dcl vody ( jíška) , 1 máslo, 150 gr ml. cukru. Želé bonbony, čokoláda na vaření
Postup přípravy
Tmavý piškot : postup je stejný, jen s uvedeného množství mouky odebereme 1 pol. lžíci mouky a nahradíme lžící kakaa. Dáme péct stejně jako první plát.
Krém : z 30gr. másla, 30gr. hl. mouky a 2dcl vody uvaříme světlou jíšku, kterou dáme zchladnout. Zvlášt si vyšleháme 250gr. másla ( používám zl. hanou) + 150gr. ml. cukru...můžeme přidat trochu rumu a van. aroma.
Pak obojí spojíme do hladkého krému ( jíška musí být studená !)

Z upečených plátů si nařežu 5 cm pruhy (na to mám šablonu viz foto) , budu mít tedy 4 světlé a 4 tmavé + asi 8cm zbytek z každého plátu, který použiju na spodek střechy.

ušlehaný krém

želé bonbony

jednotl. pláty ( střídavě světlý a tmavý) slepujeme krémem a přidáváme na drobno nakrájené bonbony.

Budeme mít 2 nohavice, každá po 4 plátech.

Vychlazené řezy ( dávám do mrazáku tak na 1-2 hod. ...lépe se pak krájí ) podélně rozkrojíme viz. foto ...každou nohavici mám na hraně prac. desky a nožem kopíruju rohy piškotu...nevím, jak to popsat líp ...

rozkrojené řezy

Krémem potřeme připravený spodek střechy ( zbytek plátu 1světlý , 1 tmavý) a a položíme prokrojené nohavice tak, aby nám vznikla střecha...1 prokrojený díl musíme podélně otočit a přilehlé strany piškotu promazat krémem.

Pomocí pečícího papíru lehce stisknu a vytvaruji do špičky.

Před politím čok. polevou dáme vychladit.

Poté polejeme čokoládovou polevou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu


