(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Jogurtový hřbet s hroznovým vínem

Potřebné ingredience
Těsto: 125 g másla nebo Hery, 200 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 3 vejce, 150 g bílého jogurtu, 200 g hladké mouky, 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva, 200 g hroznového vína.
Postup přípravy
V novém receptáři Dr. Oetker mě zaujal tento recept a tak jsme dnes měli možnost ochutnat vynikající, krásně vláčný chlebíček.
Připravíme si hrozny (já jsem je půlila a vybrala zrníčka), formu na srnčí hřbet vyložíme papírem na pečení.
Změklé máslo s cukry a solí vyšleháme dohladka, postupně po jednom zašleháváme vejce, přidáme jogurt a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, vše ještě krátce prošleháme. Do formy natřeme polovinu těsta, posypeme hroznovým vínem, rozetřeme zbytek těsta a pečeme v troubě předehřáté na 180°C, zkoušíme špejlí. (Pekla jsem 60 minut.) Upečený hřbet po několika minutách chladnutí převrátíme na kuchyňskou mřížku.
Připravíme si hrozny (já jsem je půlila a vybrala zrníčka), formu na srnčí hřbet vyložíme papírem na pečení.
Změklé máslo s cukry a solí vyšleháme dohladka, postupně po jednom zašleháváme vejce, přidáme jogurt a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, vše ještě krátce prošleháme. Do formy natřeme polovinu těsta, posypeme hroznovým vínem, rozetřeme zbytek těsta a pečeme v troubě předehřáté na 180°C, zkoušíme špejlí. (Pekla jsem 60 minut.) Upečený hřbet po několika minutách chladnutí převrátíme na kuchyňskou mřížku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

bedla7
(upraveno)
11. 10. 2019, 9:01



nahlásit

spero
(upraveno)
11. 10. 2019, 20:47
@bedla7
Tak ať Vám chutná.

nahlásit

kellystova
(upraveno)
18. 11. 2016, 17:54
Mňam


nahlásit

Evula.U
(upraveno)
27. 10. 2016, 15:39



nahlásit