Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Rugelach - židovské rohlíčky

0.0
Rugelach - židovské rohlíčky

Potřebné ingredience

Těsto: 230 g másla, 230 g smetanového sýra (nejlépe Philadelphia),25 g cukru krupice, vanilkový cukr, 320 g hladké mouky,  špetka soli. Náplň: pikantní marmeláda, 2-3 lžíce cukru krupice, 2-3 lžíce hrubě mletých vlašských ořechů, 1/2 lžíce kakaa, 1/2 lžíce mleté skořice

Postup přípravy

Příprava těsta: Dobře vyšleháme změklé máslo s krémovým sýrem, přidáme oba cukry. Pomalu přisypáváme mouku, zpracujeme na hladké těsto. Těsto rozdělíme na tři části, a zabalené do folie necháme v lednici odpočívat nejlépe 2 hodiny a víc.
Mezitím si připravíme směs na náplň: v misce smícháme cukr, ořechy, skořici a kakao.

Odpočinuté těsto necháme chvíli v pokojové teplotě, tak po deseti minutách už půjde rozválet. Z každého kusu těsta uděláme tenkou kulatou placku, kterou potřeme marmeládou a posypeme směsí. Rozkrájíme na 12 trojúhelníčků a smotáme do tvaru rohlíčku. (Na širším konci přeložíme oba růžky dovnitř a pak jen rolujeme k prostředku).

Pečeme na plechu asi 30 minut při 170 stupních. Ještě horké pocukrujeme. Jíme vychladlé, teplé to fakt není ono. Rohlíčky jsou vynikající i druhý den, krásně zkřehnou. :-)

Zpracované těsto, připravená marmeláda a směs

Každý kus těsta vyválet, natřít, posypat a rozkrájet...

Smotáno

Upečeno a pocukrováno. Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 7. 11. 2016, 20:12
(Y)
KáKá 27. 10. 2016, 20:36
(Y) (Y)
NikaV 28. 10. 2016, 20:21
@KáKá (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie