(recept
si oblíbilo 85 návštěvníků)
Perníčky s povidlovo-ořechovou náplní
Potřebné ingredience
Těsto: 225 g hladké mouky, 60 g cukru moučka, ½ PL kakaa, 1 vejce, 50 g medu, 25 g hery, ½ lžičky perníkového koření, ½ lžičky jedlé sody. Náplň: 75 g povidel, 75 g strouhaných ořechů, 2 PL cukru moučka, špetka skořice, rum dle potřeby. Nahoru: čokoládová poleva v sáčku, slunečnicová semínka v jogurtu a čokoládě.
Postup přípravy
V míse smícháme mouku, cukr, kakao, perníkové koření a jedlou sodu. Do rozpuštěné a vychladlé hery zamícháme tekutý med a vejce. Smícháme obě směsi a na vále zpracujeme ve vláčné těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme chvíli odpočinout v ledničce. Těsto rozválíme na 2 mm silný plát, vykrájíme kolečka a na plechu s pečícím papírem upečeme. (180°C 7 minut.)
V kastrolu krátce podusíme povidla s ořechy a cukrem, odstavíme, přidáme skořici a rum. Perníčky slepíme náplní a na 2 hodiny uložíme do ledničky.
Čokoládovou polevu rozpustíme a vylijeme ze sáčku. Perníčky namáčíme do polevy a zdobíme slunečnicovými semínky.
V kastrolu krátce podusíme povidla s ořechy a cukrem, odstavíme, přidáme skořici a rum. Perníčky slepíme náplní a na 2 hodiny uložíme do ledničky.
Čokoládovou polevu rozpustíme a vylijeme ze sáčku. Perníčky namáčíme do polevy a zdobíme slunečnicovými semínky.
Jeden den upečené, slepené a máčené, druhý den krásně měkoučké a všecky snězené.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Raguella
(upraveno)
7. 1. 2023, 11:36
Dobrý den,zhotovila jsem na vánoce a jsou moc dobré,děkuji za receptík.
Hegi
(upraveno)
27. 12. 2019, 11:49
Děkuji za výborný recept, vybrala jsem si ho letos na vánoce a perníčky jsou opravdu super. Určitě zařazuji mezi své oblíbené recepty a doporučuji.
spero
(upraveno)
27. 12. 2019, 22:03
@Hegi
Děkuji Vám za krásný komentář. Potěšil mě.
karma75
(upraveno)
22. 12. 2019, 12:40
Jsou krásné , určitě někdy vyzkouším, ta náplň je lákavá. Moc děkuji za další recept
spero
(upraveno)
27. 12. 2019, 22:03
@karma75
Děkuji za milou zprávu.
backa
(upraveno)
22. 12. 2019, 11:12
Ivi,chválím Vaše perníčky s náplní ,letos jsem je zařadila mezi vánoční a jsou vynikající. manžel je perníčkový a moc si pochutnává. Přeji krásné vánoční svátky
spero
(upraveno)
27. 12. 2019, 22:10
@backa
Táničko, moc jste mě potěšila. Děkuji za dobrou zprávu. Děkuji i za přání k vánocům. Mějte se krásně v novém roce.
rufino
(upraveno)
21. 12. 2019, 18:11
Vloni jsem dělala toto cukroví poprvé a těsto bylo velmi tuhé, drobivé, špatně se sním pracovalo, šlo špatně vyválet a i když jsem vyválela velmi tenkou placku a vykrájela tenká kolečka, po upečení se zmenšila a z tenkého kolečka bylo tlusté. Letos jsem tomuto cukroví dala opět šanci a to samé, abych to vůbec pořídila vyválet, přidala jsem žloutek. Další rok už tomuto těstu šanci nedám a vyzkouším jiný recept...ale náplň je skvělá.
Nadys
(upraveno)
5. 1. 2017, 15:15
Matinna
(upraveno)
20. 12. 2016, 20:30
kellystova
(upraveno)
12. 12. 2016, 21:24
Ivanko, posílám velikou pochvalu . S těstem se krásně pracovalo . Recept jsem si vytiskla do svých nejoblibenějších receptů Děkuji
spero
(upraveno)
5. 1. 2017, 14:53
@kellystova
Vladěnko, děkuji Ti.
bakyka
(upraveno)
8. 12. 2016, 22:36
prosím poradit - jaké má být těsto ? dělala jsem podle receptu, ale těsto mám tuhé, hutné, musím hodně tlačit na váleček, abych to rozválela. Už včera při zadělávání se všechny suroviny špatně spojovaly. Jinak upečené jsou dobré a mohu hned zítra už spojovat povidly nebo raději až těsně před vánocemi?
spero
(upraveno)
10. 12. 2016, 16:55
@bakyka
Eliško, jednou jsem nechala těsto přes noc v ledničce a pak šlo také ztuha rozválet. Čerstvě vypracované těsto je vláčné a jde rozválet krásně. Slepovat můžete hned.
bakyka
(upraveno)
13. 12. 2016, 12:44
@spero
Ivanko, moc děkuji. Já to těsto nechala uležet dva dny, vycházela jsem totiž z toho, že čím déle těsto leží, tím lépe, chutě a vůně se vzájemně víc propojí...jinak perníčky jsou už snědené, nabídla jsem vnoučatům na ochutnání a jen se po nich zaprášilo,ten devítiletý si dokonce nabral do krabičky na svačinu do školy tak budu péct znovu, tentokrát vím, jak na to
darinka30
(upraveno)
28. 11. 2016, 21:53
BlankaSch
(upraveno)
27. 11. 2016, 19:05
Peču už je řadu let dělám perníkové košíčky s touhle náplní. Recept je od autorky SLADKOSTINET..... doporučuju tahle paní m spoustu dobrůtek
Bylinka1
(upraveno)
19. 11. 2016, 16:43
Vypadají dobře a zase aspoň nějaká změna oproti klasickým perníčkům
spero
(upraveno)
19. 11. 2016, 19:26
@Bylinka1
Mě právě zaujal recept tou náplní a nezklamal.
Paluna
(upraveno)
2. 11. 2016, 15:01
hantonie
(upraveno)
2. 11. 2016, 13:09
Tak zítra hned udělám zkušební vzorek na vánoce, vypadají až moc žravě
kokoska24
(upraveno)
29. 10. 2016, 22:35
Opravdu jsou hned měkké?Mohu použít do těsta jinou mouku než hladkou, třeba žitnou?Děkuji za odpověď.
spero
(upraveno)
30. 10. 2016, 16:54
@kokoska24
Haničko, hned ne, ale druhý den ano. Aspoň já to tak měla. S tou žitnou moukou Vám neporadím, jaké by byly, to nemám vyzkoušené.
Evula.U
(upraveno)
27. 10. 2016, 23:10
Velice hezke
spero
(upraveno)
30. 10. 2016, 16:54
@Evula.U
Děkuji Evičko.
Nadys
(upraveno)
26. 10. 2016, 11:49
spero
(upraveno)
26. 10. 2016, 16:07
@Nadys
pavlíkmacík
(upraveno)
25. 10. 2016, 22:51
mňam
spero
(upraveno)
26. 10. 2016, 16:08
@pavlíkmacík
laskonka333
(upraveno)
20. 10. 2016, 17:38
vianoce sa blížia tak zasa budem mať nejakú obmenu
spero
(upraveno)
26. 10. 2016, 16:08
@laskonka333
Evula.U
(upraveno)
28. 10. 2016, 19:17
@spero