Hnětýnky
Potřebné ingredience
500 g másla, 250g moučkového cukru, 7-9 vajec, 500g polohr. mouky, 1 vanilkový cukr, špetka prášku do pečiva, panák rumu a 100ml šlehačky
Postup přípravy
Zamícháme žloutky s máslem a cukrem. K zamíchané hmotě přidáme mouku s práškem do pečiva, rum, sníh z bílků a šlehačku.
Smíchané těsto plníme do vymazaných a polohr.moukou vysypaných formiček. Plníme do půlky až 3/4, jelikož hodně naběhnou.
Po dopečení vyklepneme, necháme vystydnout a zdobíme.
Tato dávka je na 18 -20 hnětýnek.
Smíchané těsto plníme do vymazaných a polohr.moukou vysypaných formiček. Plníme do půlky až 3/4, jelikož hodně naběhnou.
Po dopečení vyklepneme, necháme vystydnout a zdobíme.
Tato dávka je na 18 -20 hnětýnek.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé