(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Čokoládové řezy z červené řepy
Potřebné ingredience
300g červené řepy (=4 středně velké červené řepy) 3 hrnky polohrubé mouky 1,5 hrnku třtinového cukru 2 vanilkové cukry 4 vrchovaté lžíce holandského kakaa 3 vejce ½ hrnku oleje (slunečnicového nebo řepkového) ½ hrnku mléka 1 prášek do pečiva špetku soli tuk na vymazání plechu a hrubou mouku na vysypání..nápln tvaroh 5000 g máslo 200 g cukr moučka podle chuti – max. 125 g
Postup přípravy
Řepu omyjte, oloupejte a uvařte do měkka (to bude trvat asi 30 min-podle velikosti řepy). Nic nezkazíte, pokud koupíte řepu již předvařenou. Ušetříte si s tím spoustu času a předvařená řepa vakuově balená je opravdu výborná.Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte a vysypte dortovou formu. Rozmixujte uvařenou a vychladlou řepu. Smíchejte všechny sypké suroviny, přidejte vejce, mléko, olej a řepu. Všechny suroviny vyšlehejte. Pokud je těsto příliš tuhé, přidejte ještě trochu mléka.Těsto nalijte do plech a pečte v předehřáté troubě asi 45 minut, dokud špejle není po zanoření do středu dortu čistá.Náplň – máslo nechte pomalu rozpustit, postupně zašlehejte do tvarohu, zašlehejte i cukr.Bud navrch korpusu,nebo kdo udělá do dortové formy,tak rozříznout vejpul,naplnit a vršek přiklopit
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nadys
(upraveno)
8. 10. 2016, 11:56
MParis
(upraveno)
8. 10. 2016, 10:53