(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
MASOVÉ KULIČKY v pikantní omáčce s těstovinami PAPPARDELLE
Potřebné ingredience
Množství všech surovin pro 4 osoby: Masové kuličky: 400 g mletého masa (napůl vepřové a hovězí) 2 housky, mléko, 2 vejce, 30 g strouhaného parmezánu, 1 menší stroužek česneku, sůl, bazalka. Omáčka: 400 g rajčatové šťávy, 2 stroužky česneku, 1 deci bílého vína, 1 pálivá feferonka, olivový olej, sůl. Těstoviny-široké nudle zvané pappardelle: Buď 250 g sušených těstovin-nudlí, nebo 550 g čerstvých domácích těstovin, (Ingredience na čerstvé pappardelle: 400 g hladké mouky, 4 celé vejce, sůl).
Postup přípravy
Postup-rajčatová pikantní omáčka:
Na oleji dozlatova orestujeme stroužky česneku a pak ho vyndáme. Přilijeme víno, necháme ho vypražit a přidáme rajčatovou šťávu s feferonkou. Podlijeme trochou vody, osolíme a krátce povaříme.
Postup-masové kuličky:
Mleté maso smícháme s utřeným česnekem a solí, přidáme ostatní suroviny, včetně houskových kostiček máčených v mléku. Dobře promícháme a vytvoříme kuličky, které na mírném plameni uvaříme v připravené rajčatové šťávě. Běhen varu se dolitá voda vypaří a rajčatová šťáva zhoustne v omáčku. Před koncem varu do ní vhodíme pár lístků bazalky.
Postup-těsto na nudle: Z hladké mouky, soli a vajec vypracujeme nudlové těsto a necháme 30 minut odpočinout. Pak ho vyválíme, trochu prosypeme moukou a necháme aspoň 10 minut prosušit. Nakrájíme potřebnou šířku (nudle typu pappardelle se pohybují v šířce asi od 1,3 do 3 cm) a vaříme tzv. „na skus“ (al dente) zhruba 7 minut-je třeba hlídat, čas se nedá přesně určit. V sítku necháme odkapat, pak je prokápneme malinko olejem a promícháme.
Dokončení:
Ještě na teplé těstoviny, které jsme naservírovali do hlubokých talířů, navršíme horké masové kuličky i s hustou pikantní omáčkou. Dobré pochutnání.
Dovětek: Názvy italských, velmi oblíbených těstovinových dlouhých nudlí, se obvykle odvíjí především od jejich šířky, která je zřejmě zásadní – Taglioni, Fettuccine, Pappardelle, Tagliatelle…Veškerých těstovin, které právě Italové dovedli až k dokonalosti, se prý čítá na 300 druhů a jsou proslulé po celém světě.
Na oleji dozlatova orestujeme stroužky česneku a pak ho vyndáme. Přilijeme víno, necháme ho vypražit a přidáme rajčatovou šťávu s feferonkou. Podlijeme trochou vody, osolíme a krátce povaříme.
Postup-masové kuličky:
Mleté maso smícháme s utřeným česnekem a solí, přidáme ostatní suroviny, včetně houskových kostiček máčených v mléku. Dobře promícháme a vytvoříme kuličky, které na mírném plameni uvaříme v připravené rajčatové šťávě. Běhen varu se dolitá voda vypaří a rajčatová šťáva zhoustne v omáčku. Před koncem varu do ní vhodíme pár lístků bazalky.
Postup-těsto na nudle: Z hladké mouky, soli a vajec vypracujeme nudlové těsto a necháme 30 minut odpočinout. Pak ho vyválíme, trochu prosypeme moukou a necháme aspoň 10 minut prosušit. Nakrájíme potřebnou šířku (nudle typu pappardelle se pohybují v šířce asi od 1,3 do 3 cm) a vaříme tzv. „na skus“ (al dente) zhruba 7 minut-je třeba hlídat, čas se nedá přesně určit. V sítku necháme odkapat, pak je prokápneme malinko olejem a promícháme.
Dokončení:
Ještě na teplé těstoviny, které jsme naservírovali do hlubokých talířů, navršíme horké masové kuličky i s hustou pikantní omáčkou. Dobré pochutnání.
Dovětek: Názvy italských, velmi oblíbených těstovinových dlouhých nudlí, se obvykle odvíjí především od jejich šířky, která je zřejmě zásadní – Taglioni, Fettuccine, Pappardelle, Tagliatelle…Veškerých těstovin, které právě Italové dovedli až k dokonalosti, se prý čítá na 300 druhů a jsou proslulé po celém světě.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Dan.ka
(upraveno)
7. 11. 2016, 21:42
Proč je to tu pořád dokola? To tu máte nějaký italský mejdan,nebo co? Pořád pleskají pazourkama jedny a ty samé.Nebolí vás packy? Jděte se realizovat chvíli taky někam jinam
MíšaC
(upraveno)
8. 11. 2016, 7:37
@Dan.ka
A nejvíc pleská sama autorka
Evula.U
(upraveno)
8. 11. 2016, 7:31
@Dan.ka
Pani Dano, pleskala bych rada i Vam, ale nemam cemu, nevidim zadny recept
Svallinova
(upraveno)
12. 10. 2016, 20:18
Evula.U
(upraveno)
13. 10. 2016, 14:36
@Svallinova
Smemonkova
(upraveno)
11. 10. 2016, 8:47
Evula.U
(upraveno)
12. 10. 2016, 15:25
@Smemonkova
laskonka333
(upraveno)
9. 10. 2016, 10:56
Evula.U
(upraveno)
11. 10. 2016, 22:23
@laskonka333
yarkal
(upraveno)
12. 10. 2016, 7:54
@Evula.U
Zajímavý recept a pěkně vyfocený-vyzkouším, mám ráda těstoviny s čímkoliv.
Evula.U
(upraveno)
10. 10. 2016, 0:13
@laskonka333
yarkal
(upraveno)
5. 11. 2016, 12:40
@Evula.U
Evula.U
(upraveno)
7. 11. 2016, 21:20
@yarkal
Simonkova74
(upraveno)
7. 10. 2016, 21:23
Evula.U
(upraveno)
29. 10. 2016, 19:15
@Simonkova74
novackova
(upraveno)
7. 10. 2016, 17:42
Evula.U
(upraveno)
27. 10. 2016, 23:23
@novackova
yarkal
(upraveno)
7. 10. 2016, 16:29
Evula.U
(upraveno)
2. 11. 2016, 19:33
@yarkal
Andrea77777
(upraveno)
6. 10. 2016, 22:41
Evula.U
(upraveno)
31. 10. 2016, 0:15
@Andrea77777