(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Domácí čokoláda
![Domácí čokoláda](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/161006/17/j162037.jpg)
Potřebné ingredience
60g kakaového másla, 30g nepraženého kakaového prášku, asi 10g přírodního sladidla
Postup přípravy
Ve vodní lázni nebo nad parou rozehřejeme kakaové máslo, odstavíme ze zdroje tepla a vmícháme kakao se sladidlem, metličkou chvíli prošleháváme, aby vznikla hladká hmota. Misku vrátíme do vodní lázně a čokoládu zahřejeme na 45-50°C (u raw na 42°C), pak ji za stálého míchání zchladíme na 27°C (přelijeme do chladné mísy ponořené do studené vody nebo na mramorovou desku a stěrkou vytváříme tenké vrstvy na desce nebo na stěnách mísy, tím ji chladíme). Následně čokoládu opět zahřejeme na 33-35°C a nalijeme do formy. Necháme ztuhnout. Při použití kokosového cukru není čokoláda úplně hladká, ale křupou v ní drobné sladké krystalky. Pro zcela hladkou strukturu je nejlepší použít některé tekuté sladidlo (javorový, agávový,...sirup)
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/161006/17/k204592.jpg)
...
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/161006/17/k204593.jpg)
...
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/161006/17/k204594.jpg)
...
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/161006/17/k204595.jpg)
...
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/161006/17/k204596.jpg)
...
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/161006/17/k204597.jpg)
...
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/161006/17/k204598.jpg)
...
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/161006/17/k204599.jpg)
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé