LINECKÝ KOLÁČ plněný tvarohem a čokoládou
Potřebné ingredience
Ingredience na těsto: 300 g hladké mouky, 110 g jemného krystalového cukru, 150 g másla, ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva, 2 bílky, malá špetka soli, citronová kůra. Ingredience do náplně: 300 g baleného tvarohu, 200 g zakysané smetany, 1/3 sáčku pudinkového prášku, 2-3 PL cukru, 100 g hrubě nasekané hořké čokolády, 2 žloutky (nemusí být) 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička rumu.
Postup přípravy
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které rozdělíme na dva bochánky-každý zabalíme a na 1 hodinu vložíme do ledničky.
Mezi tím připravíme náplň:
Smícháme tvaroh se smetanou, přidáme ostatní suroviny a dáme bokem.
Dokončení:
Z jednoho bochánku těsta vyválíme kulatý plát o průměru 26 cm, který položíme na plech s pečícím papírem.
Do středu vložíme náplň, rozetřeme po ploše, asi 2 cm od okrajů necháme volné.
Druhý bochánek vyválíme na stejnou velikost, jak ten předchozí a položíme ho na první plát s náplní.
Okraje dobře stiskneme a na povrchu vytvoříme řezy, kvůli úniku páry.
Pečeme v rozehřáté troubě při teplotě 170 st. C asi 20 minut.
Horký koláč necháme vychladnout, řádně zaležet-nejlépe do druhého dne a pocukrujeme.
Dobré pochutnání.
Jeden dílek z lineckého koláče s tvarohovou náplní a čokoládou.
Ingredience do náplně smícháme v misce dohromady.
Vyválené a naplněné těsto s nakrojeným povrchem kvůli snadnému úniku páry, která by jinak mohla koláč nevzhledně nafouknout.
Okraje si můžeme libovolně vytvarovat a koláček je připravený k upečení.
Již upečeno a poprášeno cukrem a kakaem.
Vykrojený klínek.
Úhledně naporcovaný moučník.
Přeji dobré pochutnání.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé