(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
RAKYTNÍKOVÝ SIRUP
Potřebné ingredience
Rakytník + cukr nebo med
Postup přípravy
Rakytník vymačkáme a šťávu smícháme v poměru 1:1 s cukrem, letos jsem to udělala s medem. Občas promícháme, aby se cukr rozpustil, dám do vypařené, nejlépe tmavé, sklenice a šup do lednice. Vydrží až do jara.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Raguella
(upraveno)
2. 10. 2016, 10:58
Tento rok nám rakytník ještě plodil hodně málo,ale až bude více,tak určitě sirup vyrobíme,máme ho moc rádi.pá
PetraRol
(upraveno)
2. 10. 2016, 5:34
. Můžu se zeptat jak tu šťávu vymačkáváte? V odšťavňovači nebo propasírujete přes síto?? Letos téměř nebyla úroda, ale zkusila bych příští rok, když se zadaří ...
tafíci
(upraveno)
2. 10. 2016, 9:58
@PetraRol
Já rakytník semelu v mlýnku na rybíz, zbydou jen semínka.
PetraRol
(upraveno)
8. 10. 2016, 13:33
@tafíci
Děkuji za tip, doufám, že příští rok se už urodí a šťávu vyzkoušíme.
sopo
(upraveno)
2. 10. 2016, 9:55
@PetraRol
Dovolím si odpovědět, jak postupuji já. Rakytník rozmixuji v mixéru a přepasíruji přes síto.
PetraRol
(upraveno)
8. 10. 2016, 13:33
@sopo
Děkuji za tip, doufám, že příští rok se už urodí a šťávu vyzkoušíme.
lidare
(upraveno)
29. 9. 2016, 20:37
letos se mi neurodil,ale snad příští rok už bude tak ukládám
MParis
(upraveno)
29. 9. 2016, 16:44