(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
křidýlka podle-Zdeňka Pohlreicha
Potřebné ingredience
Marináda: extra panenský olivový olej 3 lžíce, sójová omáčka 2 lžíce, česnek 4 stroužky, čerstvá citronová šťáva, 1 lžička tymiánu, 2 snítky lístky bazalky, čerstvě namletý černý, pepř, sůl, tuk na potření roštu (rostlinný olej nebo kůžičku ze slaniny)
Postup přípravy
Křidýlka omyjte ve studené vodě, nechte je okapat a osušte je kuchyňským papírem. V nejmasitější části je dvakrát až třikrát nakrojte.
2
Na marinádu promíchejte v míse olej, sójovou omáčku, česnek, citronovou šťávu, tymián, bazalku, pepř a sůl. Vložte křidýlka, obalte je v marinádě, mísu zakryjte a dejte do ledničky. Křidýlka nechte marinovat několik hodin, nejlépe přes noc. Před grilováním je nechte asi 30 minut dojít do pokojové teploty.
3
Gril rozpalte na 230–290 °C. Rošt potřete tukem, rozložte na něj okapaná křidýlka a grilujte je zhruba 12 až 16 minut, dokud nebudou na povrchu zlatá a maso nezíská jemně růžovou barvu. Pravidelně je obracejte a potírejte marinádou. Ihned podávejte.
2
Na marinádu promíchejte v míse olej, sójovou omáčku, česnek, citronovou šťávu, tymián, bazalku, pepř a sůl. Vložte křidýlka, obalte je v marinádě, mísu zakryjte a dejte do ledničky. Křidýlka nechte marinovat několik hodin, nejlépe přes noc. Před grilováním je nechte asi 30 minut dojít do pokojové teploty.
3
Gril rozpalte na 230–290 °C. Rošt potřete tukem, rozložte na něj okapaná křidýlka a grilujte je zhruba 12 až 16 minut, dokud nebudou na povrchu zlatá a maso nezíská jemně růžovou barvu. Pravidelně je obracejte a potírejte marinádou. Ihned podávejte.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
19. 9. 2016, 20:02