(recept
si oblíbilo 24 návštěvníků)
MĚKKÉ BRAMBOROVÉ PLÁTKY ZAPEČENÉ SE SÝREM
Potřebné ingredience
Suroviny na 1 osobu: 3-4 střední brambory varného typu „B“, plátek másla, 150 g strouhaného eidamu 1 stroužek česneku, 1 lžíci kečupu, sůl.
Postup přípravy
Po babiččiných opékaných česnekových bramborách, vkládám nově další snadnou úpravu chutných bramborových plátků, tentokrát zapékaných se sýrem v troubě.
Postup:
Oloupané brambory nakrájíme na plátky silné 5-6 mm a vložíme je do osolené vroucí vody.
Vaříme přikryté na mírném plameni pouhých pět minut. Ihned je scedíme, necháme odkapat a každé kolečko naskládáme na plech s pečícím papírem-podle chuti dosolíme.
1 stroužek česneku pomačkáme na jemnou kašičku, kterou vložíme do malé trošky rozpuštěného másla. Zamícháme a touto směsí potřeme všechny plátky brambor na plechu. Bramborové plošky pak ještě pokryjeme tenkou vrstvou kečupu a bohatě zasypeme strouhaným sýrem. Můžeme přidat i nakrájenou anglickou slaninu, nebo šunku.
Pečeme v rozehřáté troubě zhruba 15 minut. Tato doba stačí na to, aby brambory dostatečně změkly a díky pětiminutovému předvaření je nemusíme v horké troubě zbytečně vysušovat.
Nejchutnější jsou čerstvě upečené, kdy je sýr příjemně roztavený-můžeme k nim navíc přidat čerstvé bylinky, nebo zeleninu. Pokud je budeme jíst o něco později, je nutné vychládlé plátky uchovat přikryté a pak je trochu ohřát v troubě nebo v mikrovlnce, až se sýr znovu rozpustí.
Přeji dobrou chuť.
Postup:
Oloupané brambory nakrájíme na plátky silné 5-6 mm a vložíme je do osolené vroucí vody.
Vaříme přikryté na mírném plameni pouhých pět minut. Ihned je scedíme, necháme odkapat a každé kolečko naskládáme na plech s pečícím papírem-podle chuti dosolíme.
1 stroužek česneku pomačkáme na jemnou kašičku, kterou vložíme do malé trošky rozpuštěného másla. Zamícháme a touto směsí potřeme všechny plátky brambor na plechu. Bramborové plošky pak ještě pokryjeme tenkou vrstvou kečupu a bohatě zasypeme strouhaným sýrem. Můžeme přidat i nakrájenou anglickou slaninu, nebo šunku.
Pečeme v rozehřáté troubě zhruba 15 minut. Tato doba stačí na to, aby brambory dostatečně změkly a díky pětiminutovému předvaření je nemusíme v horké troubě zbytečně vysušovat.
Nejchutnější jsou čerstvě upečené, kdy je sýr příjemně roztavený-můžeme k nim navíc přidat čerstvé bylinky, nebo zeleninu. Pokud je budeme jíst o něco později, je nutné vychládlé plátky uchovat přikryté a pak je trochu ohřát v troubě nebo v mikrovlnce, až se sýr znovu rozpustí.
Přeji dobrou chuť.
Upečené horké plátky brambor.
Postup-každé předvařené bramborové kolečko na závěr bohatě zasypeme strouhaným sýrem.
Pečeme při teplotě 185-190 st. C.
Za 15 minut jsou brambůrky měkké a sýr je příjemně roztavený.
Bramborový plátek je nejchutnější čerstvě upečený. ..
Rajčátka jsou skvělým doplňkem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Simonkova74
(upraveno)
25. 9. 2016, 0:33
Velice dobre bramburky,,
yarkal
(upraveno)
28. 9. 2016, 12:21
@Simonkova74
Moc děkuji za pochvalu, jsem ráda, že chutnalo.
Simonkova74
(upraveno)
26. 9. 2016, 13:58
@Simonkova74
yarkal
(upraveno)
5. 10. 2016, 20:17
@Simonkova74
Evula.U
(upraveno)
16. 7. 2017, 16:12
@yarkal
Dnes byly k obedu a vsichni si hladili brisko, dekuji za recept
Simonkova74
(upraveno)
16. 9. 2016, 7:58
yarkal
(upraveno)
18. 9. 2016, 15:17
@Simonkova74
Evula.U
(upraveno)
25. 9. 2016, 10:20
@yarkal
Jarmilko, udelala jsem je, podle Vasi rady, s parmezanem a byly vynikajici a dekuji
českolipačka
(upraveno)
16. 9. 2016, 6:08
díky za tip, dnes u nás budou brambůrky k večeři se zeleninovým salátkem s mungo klíčky
yarkal
(upraveno)
17. 9. 2016, 22:25
@českolipačka
Evula.U
(upraveno)
16. 9. 2016, 2:54
yarkal
(upraveno)
17. 9. 2016, 15:25
@Evula.U
Evula.U
(upraveno)
20. 9. 2016, 6:58
@yarkal
Jsou velice lakave, Jarmilko, mohla bych na moji porci dat na hrubo strouhany parmezan?
yarkal
(upraveno)
21. 9. 2016, 13:05
@Evula.U
Parmezán si Evičko rozhodně na svoji porci dejte, pokud to takhle máte radši. Chuti a fantaziii se žádné meze nekladou.
Evula.U
(upraveno)
22. 9. 2016, 14:07
@yarkal
Jarmilko, dekuji, zde nejde o chut, ale o nutnou dietu