(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Domácí majonéza
Potřebné ingredience
2 vajíčka
150 ml oleje
lžička hořtice
1/2 lžičky cukru
sůl
pepř
citronová štáva-asi lžíce
Postup přípravy
Celá vejce,citron,sůl,pepř,cukr a hořtici dáme do mixeru a mixujeme.Slabým proudem přiléváme olej.
Celkem mixujeme asi 3 minuty.
Dostaneme hustou a již ochucenou majonézu.
Můžeme také přidat bylinky.
Já majonézu nekupuji,tato je rychlá a můžete si jí připravit kdykoli.
Celkem mixujeme asi 3 minuty.
Dostaneme hustou a již ochucenou majonézu.
Můžeme také přidat bylinky.
Já majonézu nekupuji,tato je rychlá a můžete si jí připravit kdykoli.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Myšule
(upraveno)
5. 7. 2010, 19:54
Díky ,dneska mi to zachránilo krk
natmeg
(upraveno)
30. 3. 2008, 21:23
Markét,nevím jestli se mám bát domácí majonézy,kde vím co dávám,nebo kupované,kde nevím co se s ní dělo. Tuto majonézu ale nemám na nějaké delší skladování,ale na okamžité použití.Dám jí hned do salátu-zeleninového,bramborového ..........a to je snězeno celkem rychle.V ledničke jsem jí ještě neskladovala,tak nevím jak dlouho vydrží. Už jí dělám,ale asi osm let a zatím se nám nic nestalo Je pravda,že dětem jí nedávám,protože jsou malé-to používám jogurt,který ochutím podle potřeby.
mmakina
(upraveno)
28. 3. 2008, 18:08
Sylvo, nebojíte se salmošky? Já jo . Domácí mám moc ráda, je pevná a hustá, ale fakt ji mám strach dělat, i když mám možnost z domácích vajec. Kamarádčin brácha si jen olíznul vařečku z těsta za 3 týdny ležel na izolaci Nebo se dají vajíčka nějak ošetřit? Prý je jsou bakterie jen na povrchu skořápky, tak stačí skořápku omýt horkou vodou, ale já fakt nevím, jestli mi to stojí za ten risk...