(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
STERILOVANÁ ŘEPA
Potřebné ingredience
1 litr vody, 0,35 litru octa, 2,5 dkg soli, 8 dkg cukru, 1/4 kávové lžičky anýzu, 1/3 kávové lžičky fenyklu
Postup přípravy
Řepu uvařit i se slupkou do poloměkka v troše vody, vychladlou oloupat, nakrájet na kostičky, dát do sklenic, zalít připraveným lákem a sterilovat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
českolipačka
(upraveno)
2. 9. 2016, 9:31
Pro lepší chuť i barvu řepy ji vařím jen na pařáčku v papinově hrnci cca 15 minut. Zrovna v úterý mi muž přivezl +-10kg malé řepy velikostí jako tenisáky a tak jsem také sterilovala....dlouho sterilovala....