(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Francouzský sýrový chleba
Potřebné ingredience
Na 800 g chleba
200 ml mléka
30g másla
1 vajíčko
lžička soli a cukru
500 g mouky (já dávám-300g hl. a 200g chlebové)
125 g čerstvého sýru (sýr může být nastrouhaný nebo tavený,já používám obojí)
3/4 bal.droždí
Postup přípravy
V uvedeném pořadí dame do pekárny a pečeme na program klasik.Chleba je dobrý.Můžete vyzkoušet přidat také tvaroh.1/2 sýr 1/2 tvaroh.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ctiborka
(upraveno)
7. 12. 2011, 14:01
Chleba je opravdu moc dobrý, hned se po něm zapráší. Akorát je v pekárně a dávám 500g pol. mouky a 150g hrubo strouhaného eidamu. V neděli jsem ho pekla se sušeným droždím a moc mi nenakynul, ale dnes jsem dala 1/2 balíčku droždí a je nadýchaný a víc nakynul.
DANINEC
(upraveno)
17. 1. 2009, 22:24
tak já jsem taky dělala a stejný výsledek jako u Zdeničky,také byl tuhý a za chvilku tvrdý,dělala jsem vše jak máte napsané a to jsem si dávala veliký pozor,když už se Zdenička zmínila,tak opravdu nevím kde jsem co pokazila
Jája
(upraveno)
11. 7. 2008, 19:12
Dobrý den, mám pekárnu chvíli, ale chlebík se mi nepovedl, chuťově dobrý, ale tvrdý - poraďte mi prosím, co s tím, co dělám špatně? Díky Zdenka
natmeg
(upraveno)
15. 7. 2008, 8:33
@Jája
tak to opravdu nevím,Nezapomněla jste tam dát droždí?To se mi jednou stalo a pak byl chleba takový tuhý.Pokud jste nezapomněla přidat nějakou surovinu tak opravdu nevím co mohlo být špatně.Tento chleba dělám celkem často a ještě jsem neměla žádný problém.A to jsem ho dříve pekla v troubě.
Jája
(upraveno)
16. 7. 2008, 22:47
@natmeg
Nezapomněla, dala jsem tam sušené, jako dávám do všech chlebů. Vůbec nenakynul a tak se i upekl, takže byl horzně tvrdý a šel psům:o)) Ještě že naše Sandynka miluje pečivo..
natmeg
(upraveno)
17. 7. 2008, 16:37
@Jája
To mi dost často dělá sušené droždí-že chleba pak skoro nenakyne,zvláště pokud dávám jinou mouku než hladkou.Proto jsem začala raději dávat droždí čerstvé.
belezza
(upraveno)
15. 5. 2008, 20:02
Sylvi-vyborne!!!!!!! dala jsem 3 apetita a tvrdy uzeny eidam-a trosku vice mouky+1 malou lzicku cukru ke kvasnicim-VYNIKAJICI
natmeg
(upraveno)
17. 5. 2008, 17:03
@belezza
Děkuji,když chci upéct trochu jiný chleba než klasiku dělám tento.
natmeg
(upraveno)
30. 3. 2008, 21:27
Moc se omlouvám,nějak jsem zapomněla mouku napsat,už jsem to napravila.
šutynka
(upraveno)
28. 3. 2008, 19:33
No já bych to viděla tak na 500g hladký
lumka
(upraveno)
28. 3. 2008, 19:05
a tam není mouka?Z čeho tolik váží?Nějak to nechápu
M.Lenka
(upraveno)
30. 3. 2008, 7:57
@lumka
Také mi to nejde do hlavy. Rozhodně bych se do něj nepouštěla