(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
PERNIKOVO-TVAROHOVÝ MOUČNÍK PODLE JITKY
Potřebné ingredience
Suroviny: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek moučkového cukru, 1 Hera, 2 vejce, 1 hrnek mléka, 2 lžíce kakaa, 1 lžička jedlé sody, 1 hrnek strouhaného perníku, 2 kostky tvarohu, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink, 6 lžic mléka, rozinky a cukr dle chuti olej na vymazání plechu
Postup přípravy
Postup:
Polohrubou mouku, cukr a Heru smícháme v míse dohromady, jako drobenku. 1 hrnek této drobenky oddělíme bokem na finální posypání moučníku před pečením.
Hlubší pekáček si vymažeme olejem a vysypeme strouhaným perníkem. Zbytek perníku schováme do těsta.
Do drobenky v míse přidáme sodu, kakao, vejce, mléko, a zbytek perníku. Vše pěkně promícháme, aby se suroviny spojily. Těsto nalijeme do vysypaného pekáčku.
Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem, mlékem a pudinkovým práškem. Nakonec vmícháme rozinky. Tvarohovou hmotu si můžete osladit více, dle vlastní chuti. Tvaroh rozetřeme na první tmavé těsto, které již máme v pekáčku.
Nakonec vše zasypeme hrnkem posypky, kterou jsme si na počátku pečení nechali.
Pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 40 minut - provedeme zkoušku upečeného moučníku špejlí.
Polohrubou mouku, cukr a Heru smícháme v míse dohromady, jako drobenku. 1 hrnek této drobenky oddělíme bokem na finální posypání moučníku před pečením.
Hlubší pekáček si vymažeme olejem a vysypeme strouhaným perníkem. Zbytek perníku schováme do těsta.
Do drobenky v míse přidáme sodu, kakao, vejce, mléko, a zbytek perníku. Vše pěkně promícháme, aby se suroviny spojily. Těsto nalijeme do vysypaného pekáčku.
Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem, mlékem a pudinkovým práškem. Nakonec vmícháme rozinky. Tvarohovou hmotu si můžete osladit více, dle vlastní chuti. Tvaroh rozetřeme na první tmavé těsto, které již máme v pekáčku.
Nakonec vše zasypeme hrnkem posypky, kterou jsme si na počátku pečení nechali.
Pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 40 minut - provedeme zkoušku upečeného moučníku špejlí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
24. 8. 2016, 11:54