OVOCNÉ ČOKOLÁDOVÉ ŘEZY S JOGURTOVOU NÁPLNÍ
Potřebné ingredience
Suroviny: 150 g polohrubé mouky, 50 g moučkového cukru, 120 g másla, 100 g hořké čokolády, 2 vejce, ½ sáčku kypřícího prášku, ½ sáčku čokoládového pudinku, malá špetka soli, 1-2 lžičky rumu. Jogurtová náplň: 400 g bílého jogurtu /2 kelímky/, 1 PL hladké mouky,1 sáček vanilkového nebo kokosového pudinku, 100 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vejce. Ostatní suroviny: 250-300 g okapaných a rozpůlených švestek.
Postup přípravy
Postup:
Čokoládu rozpustíme i s máslem nad párou a za občasného míchání necháme vychladnout tak, aby směs byla stále tekutá.
V míse vyšleháme celá vajíčka se solí, cukrem a rumem. Pak postupně přidáme čokoládovou směs a mouku smíchanou s kypřícím a pudinkovým práškem.
Vše ručně metličkou vymícháme do hladkého těsta a pokud by se zdálo, že je husté, přidáme trochu mléka.
Dokončení:
½ dávky těsta nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu střední velikosti (nebo do dortové formy), pocákáme jogurtovou směsí, kterou jsme předem dobře spojili se všemi surovinami. Poklademe půlkami švestek, řezem dolů a nakonec vše překryjeme zbytkem čokoládového těsta a pečeme asi 35-40 minut.
Aby se náplň dobře zatáhla a zpevnila, necháme upečený moučník vychládnout nejlépe ve formě a kvůli spojení všech chutí i chvilku pak zaležet.
Přeji dobrou chuť.
Můj tip: Do čokoládového těsta se hodí především tmavé ovoce. Švestky můžeme tedy nahradit borůvkami, ostružinami i višněmi. Díky ovoci a jogurtové náplni je moučník výborný i vychlazený z ledničky.
Na řezu koláče jsou dobře viditelné půlky švestek.
Na plechu je polovina těsta s náplní a ovocem.
Moučník je nakonec celý zalitý druhou částí čokoládového těsta.
Upečeno při teplotě 180 st. C.
Po vychlazení a krátkém zaležení nakrájíme koláček do tvaru, který si zvolíme-mohou to být i kostky.
Pocukrujeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé