(recept
si oblíbilo 34 návštěvníků)
TĚSTOVINY FETTUCCINE s uzeným lososem a zakysanou smetanou
Potřebné ingredience
Ingredience-dávka pro 1 osobu: 100 g hladké mouky, 1 vejce, špetka soli. Ostatní ingredience: 100 g uzeného lososa, 100 g zakysané smetany, sekaný čerstvý kopr.
Postup přípravy
Připrava širokých nudlí fettuccine:
Mouku nasypeme na vál, vytvoříme hromádku a v ní důlek pro vajíčko a sůl.
Vypracujeme těsto-pokud bude tužší, můžeme přidat pár kapek vlažné vody a pak ho necháme půl hodinky odpočinou v ledničce.
Těsto potom vyválíme, nakrájíme na široké a dlouhé nudle, uvaříme v osolené vodě asi 3-4 minuty a scedíme.
Celé dokončení menu:
Do pánvičky nalijeme smetanu, do které přidáme 2 PL horké vody z těstovin.
Promícháme a vložíme libovolně nakrájeného lososa, kopr a čerstvě uvařené široké nudle.
Vše spojíme a servírujeme v hlubokém talíři, dozdobíme snítkou kopru.
Dobré pochutnání.
Dovětek: Slovo fettuccine znamená v překladu stužky-jsou to široké a dlouhé nudle, podobné typu více známých těstovin zvaných tagliatelle, které jsou širší nad 5 mm.
Mouku nasypeme na vál, vytvoříme hromádku a v ní důlek pro vajíčko a sůl.
Vypracujeme těsto-pokud bude tužší, můžeme přidat pár kapek vlažné vody a pak ho necháme půl hodinky odpočinou v ledničce.
Těsto potom vyválíme, nakrájíme na široké a dlouhé nudle, uvaříme v osolené vodě asi 3-4 minuty a scedíme.
Celé dokončení menu:
Do pánvičky nalijeme smetanu, do které přidáme 2 PL horké vody z těstovin.
Promícháme a vložíme libovolně nakrájeného lososa, kopr a čerstvě uvařené široké nudle.
Vše spojíme a servírujeme v hlubokém talíři, dozdobíme snítkou kopru.
Dobré pochutnání.
Dovětek: Slovo fettuccine znamená v překladu stužky-jsou to široké a dlouhé nudle, podobné typu více známých těstovin zvaných tagliatelle, které jsou širší nad 5 mm.
Fettuccine-nudle široké od 3 do 5 mm v délce 20-30 cm i delší.
Kopr, který celé jídlo úžasně provoní, by neměl chybět.
Kousky lososa promícháme se smetanou a nudlemi, jeden dílek necháme na ozdobu.
Naservírované fettuccine s uzeným lososem a zakysanou smetanou, dochucené koprem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Andrea77777
(upraveno)
6. 10. 2016, 13:41
Vittorio1929
(upraveno)
11. 8. 2016, 7:32
Na obed
Evula.U
(upraveno)
17. 8. 2016, 12:14
@Vittorio1929
Nikis.
(upraveno)
10. 8. 2016, 18:08
Tak uvařím zítra na oběd
Evula.U
(upraveno)
16. 8. 2016, 7:27
@Nikis.
yarkal
(upraveno)
9. 8. 2016, 12:57
Evula.U
(upraveno)
10. 8. 2016, 17:19
@yarkal
yarkal
(upraveno)
14. 8. 2016, 20:18
@Evula.U
Dobrý večer paní Evičko. Přece jen mi to nedalo, abych se nezeptala-těsto na široké a dlouhé nudle se krájí hned po zaležení v ledničce a pak uvaří, jak říkáte v postupu. To znamená, že se rozválené těsto nenechá trochu proschnout před krájením, ta půlhodinka v ledničce stačí? Moc ráda bych to věděla, chtěla bych si fettuccine uvařit.
Evula.U
(upraveno)
20. 8. 2016, 16:58
@yarkal
Rozvalene testo se necha trochu vysusit, zalezi na pokojni teplote. V lete se vysusi brzy, zde je velke horko a nez dokoncim posledni plat, ty prvni mohu jiz krajet. V zime je to jinaci. Nakraji se dlouhe nudle, obali se v mouce a necha se prosusit. Mohou se pripravit i na druhy den, dat prikryte do lednicky a mohou se take zamrazit. Dobrou chut
yarkal
(upraveno)
22. 8. 2016, 11:02
@Evula.U
Děkuji za vyčerpávající odpověď .
Evula.U
(upraveno)
25. 8. 2016, 5:42
@yarkal
Nadys
(upraveno)
9. 8. 2016, 10:56
Evula.U
(upraveno)
10. 8. 2016, 0:45
@Nadys
Mr. Roi
(upraveno)
5. 8. 2016, 23:17
Evula.U
(upraveno)
9. 8. 2016, 9:03
@Mr. Roi
KattyV
(upraveno)
5. 8. 2016, 13:41
Vypadá to krásně. Vyzkouším.
Evula.U
(upraveno)
7. 8. 2016, 20:10
@KattyV
Urcite zkuste, Katko, pak dejte vedet.
Egreska
(upraveno)
5. 8. 2016, 10:41
Evula.U
(upraveno)
6. 8. 2016, 18:00
@Egreska
Marti, dekuji Vam
PetraRol
(upraveno)
4. 8. 2016, 22:45
Evula.U
(upraveno)
5. 8. 2016, 9:04
@PetraRol
Dekuji, Petri