(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Borůvkový cheesecake s glazurou ze zakysané smetany
Potřebné ingredience
Rozpis pro dortovou formu 22cm: KORPUS +++Balení sušenek dle chuti (používám ovesné nebo Bebe dobré rano, esíčka...) cca 200-250g +++rozpuštěné máslo cca 60g TVAROHOVÁ HMOTA :borůvky 0,25l+++250g tvarohu+++600-700g čerstvého sýru ( Buko, Philadelphia, žervé..)+++2/3 hrnku cukru krupice+++2 lžíce hladké mouky+++šťáva z půlky citronu nebo limetky+++4 vejce GLAZURA 200g zakysané smetany+++ 2 lžíce cukru
Postup přípravy
Sušenky rozmixujeme, přimícháme rozpuštěné máslo. Hmotu natlačíme na dno dortové formy, jejiž dno jsme si pokryli pečícím papírem ( utrhneme kousek papíru a přivřeme ho přes pokryté dno obručí). Dáme na 10 minut do vyhřáté trouby zapéct na 180st. Mezitím si připravíme náplň. Rozmixujeme borůvky, přidáme tvaroh, sýr, cukr, citrónovou š´távu, vejce a mouku až se směs spojí. Nalijeme na předpečený korpus a pečeme asi 60minut při 160stupních. Zakysanou smetanu promícháme s cukrem a necháme chvíli stát, aby se cukr rozpustil. Nalijeme na upečený dort a ještě vrátíme na 5 minut do trouby. Upečený dort necháme nejlépe několik hodin ztuhnout v chladu. (Recept je upravený z Blesku).
na předpečený korpus nalijeme tvarohovou hmotu
Pečeme při 160 stupních asi 60 minut
Glazuru ze zakysané smetany s cukrem necháme ještě 5 minut zapéct
Necháme vychladit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé